Brutális és érthetetlen támadás érte az ellenzéket Budapesten – fekete ruhás verőemberek támadtak az ellenzéki központra


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Október 23-án is szélsőjobboldali provokáció célpontja lett a budapesti Auróra, azt neonácik támadták meg

– mondta el Schönberger Ádám, az Auróra munkatársa és az azt működtető egyesület tagja a Népszavának. A radikálisok 50-60 fős csoportja feltehetően a közeli Corvin közben megszervezett erődemonstrációnak tetsző megemlékezésre tarthatott, mikor útba ejtették a számos civil szervezetet is befogadó épületet. Schönberger szerint 3-4 ember volt bent, akiknek éppen sikerült magukra zárni az ajtót, amikor odaértek a Légió Hungária feliratú egyenpulóvert viselő szélsőségesek.

Miután az épületbe nem tudtak bemenni, arról letépték a Pride-zászlót, amit az utcán felgyújtottak, majd neonáci feliratokkal összefestették az Auróra falait.
Az aurórások a hatóságokhoz fordultak, akik már kiértek a helyszínre. Mint Schönberger elmondta, a történtek miatt rendőrségi feljelentést tesznek.Szemtanúk szerint a támadás előtt jó ideje járta már a várost a neonáci társaság, de a rendőrség nem kísérte vagy tartóztatta fel őket. A Légió Hungária egy közösségi oldalára képeket is feltöltött a támadásról, majd röviddel délután három előtt arról is, amint egyenruhás tagjaikat rendőrök veszik körbe egy kocsmában. “Lobogjon a láng” címen egy további felvonulást is meghirdettek szerda késő délutánra, amit október során Molotov-koktélt hajigáló jelmezes emberekről készült videóval népszerűsítettek.

A történtekre Facebook-oldalán reagált Pikó András, Józsefváros új polgármestere. “Az Auróra közösségét ma olyan támadás érte, melyet magánemberként és polgármesterként egyaránt elítélek, szolidáris vagyok velük. Délután 4 órakor az Auróra kinyit, ezért egyeztettem telefonon a kerületi rendőrkapitánnyal, aki biztosított arról, hogy kézben tartják a helyzetet és védelmet biztosítanak az ottlévőknek” – írta a kerületi vezető.


Forrás: Népszava / Pikó András közösségi oldala

 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük