Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az azonnali kérdések órájában a Parlamentben Szabó Tímea és Tordai Bence közös felszólalása következett Mi folyik itt? címmel.

Tordai szerint Gulyás Gergelyen keresztül a miniszterelnök megfenyegette Budapestet, hogy ha nem Tarlós István lesz a polgármester, akkor a Tarlós és a kormány között lévő megállapodások semmissé válnak. Azt a kérdést tette fel Orbánnak, hogy most hazudik, amikor azt állítja, hogy a polgármester-választás eredménye nem befolyásolja a kormány és a főváros hatályos megállapodásait, vagy néhány hete, amikor Gulyás a Kormányinfón azt mondta, hogy a 15 pontos megállapodás érvényét veszti, ha Karácsony lesz a polgármester. Ki fogják-e véreztetni Budapestet? Büntetni, vagy támogatni fognak? Visszaállítják-e Budapest finanszírozását a 2010-es szintre?

Orbán válaszában azt mondta, hogy ő soha nem mondott ilyet, hogy ezek a megállapodások érvényüket vesztik, és ne keverjék össze az ő szavait Gulyás Gergely szavaival. Szerinte minden megállapodás érvényes marad, amit Tarlóssal megkötött. Orbán felháborodott azon a vádon, hogy kivéreztetnék Budapestet, és nem érti, hogy milyen alapon beszél bárki kivéreztetésről, amikor 4000 milliárd forintnyi beruházás van folyamatban.

Tordai válaszában felhozta a Liget-projektet, mire Orbán azt mondta, hogy készek együttműködni Budapest felelős vezetőivel, és NEM FOGNAK OLYAN BERUHÁZÁST BEFEJEZNI, AMIT A BUDAPESTIEK NEM AKARNAK. HA NEM AKARJÁK, NEM LESZ SE LIGET-PROJEKT, SE KÉZILABDA-EB-DÖNTŐ A VELE JÁRÓ CSARNOKÉPÍTÉSSEL, SE 2023-AS ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG.

Nos Orbán nagyon nem hülye, tudja, hogy a közgyűlésnek lehetősége lesz megakadályozni a Liget további beépítését és megvétózni a stadionépítéseket, ezért inkább “lemond” ezekről a “beruházásokról”. Most azon igyekszik, hogy ne az ellenzék sikerének tudja be a közvélemény ezeket. Pedig mindenképp a budapesti ellenzéki győzelem eredménye lesz ez.

Ezért is félelmetes ez az Orbán, teljességgel kiszámíthatatlan, előző önmagát is szemen köpi bármikor a későbbi intézkedéseivel, annyira jellem nélküli, gerinc nélküli valaki. Ezért is volt képes a legliberálisabb arctól a szélső jobbig minden szintet bejárnia tudathasadásos lényként.

Forrás: Index / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: