Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megindította az ellenzék a korá bbi Fideszes önkormányzatok átvilágítását. Ha valami korrupcióra bukkannak akkor pedig megindítják a megfelelő jogi eljárásokat.

Több településen is teljes átvilágítással indít az ellenzék. Pénteken már három, jövő kedden újabb négy pécsi önkormányzati többségű gazdálkodó szervezetnél kezdődik meg az ellenőrzés.

Egy hét sem telt el az önkormányzati választás óta, és Pécs új, az ellenzéki szövetség által támogatott polgármestere, Péterffy Attila elindította három pécsi önkormányzati cég átvilágítását, értesült a Szabad Pécs.

Az ellenőrzések elsősorban a vagyongazdálkodást célozzák, azaz hogy felelősen és a szabályoknak megfelelően történt-e a vagyongazdálkodás.

Nem csak Pécsen kutakodik az ellenzék

Több most már ellenzéki vezetésű budapesti kerületben és megyei jogú városban is vizsgálatokat indít az ellenzék annak érdekében, hogy kiderüljön, történt-e valamilyen szabálytalanság az elöző fideszes vezetés alatt.

Budapest I. kerületében is vizsgálatokat igér az ellenzéki pártszövetség. Ennek a kerületnek a pikantériája, hogy néhány nappal ezelőtt került fel egy pikáns videó az internetre, melyben az látható, hogy egy kartondobozokkal felpakolt teherautó indult az I. kerületi önkormányzattól a fideszes polgármester házáig, majd meglátva, hogy videózzák, rükvercben elhajtott onnan- számolt be az estről a 444

A tízperces kalandfilm az I. kerületi önkormányzat várbeli épülete előtt indult, október 15-én, kedden késő éjjel, két nappal azután, hogy a kerületet irányító Fidesz és Nagy Gábor Tamás polgármester meglepetésre kikaptak az egyesült ellenzéktől és annak polgármesterjelöltjétől, V. Naszályi Márta párbeszédes politikustól.

A film azzal kezdődik, hogy Gelencsér odamegy a fuvarosokhoz, akik éppen felpakolták a szállítványt, vagyis egy rakás kartondobozt egy ponyvás teherautóra és megkérdezi őket, hogy mit szállítanak el.

Némi verbális tusakodás után a fuvarosok főnöke elárulja, hogy a megbízójuk a leköszönő polgármester, de azt nem árulja el, hogy a szállítmány mit tartalmaz. Gelencsér ezután megkérdezi a sofőrt, hogy hová viszik a a szállítmányt. A válasz az, hogy a Táncsics utcába, kiderül, hogy ott van a polgármester lakása is.

Az ellenzéki képviselők szerint ezek a bizonyos kartondobozok bizony iratokat tartalmaznak. Az hogy milyen jellegű iratok ezek, azokat az olvasók fantáziájára bízzuk.

Gyurcsány: Lehet, a végén pár elveszett papír miatt 2 évvel kevesebb lesz a büntetés, de

A DK elnöke szerint a kormánypártok most mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne lehessen tisztességesen és korrekten átvenni a kerületek és városok vezetését, próbálnak még pár napot nyerni, hogy “eltakarítsák azt a mocskot vagy annak egy részét, amit felhalmoztak”, a mocsoknak azonban nyoma fog maradni, a papírt le lehet darálni, de a népítéletet nem lehet lemosni – folytatta.

“LEHET, HOGY A VÉGÉN PÁR ELVESZETT PAPÍR MIATT KÉT ÉVVEL KEVESEBB LESZ A BÜNTETÉS, DE A LEGFONTOSABB BÜNTETÉS AZ JÖNNI FOG, AZ ORSZÁG VISSZAVESZI, AMI JÁR NEKI, A HAZÁJÁT”

– mondta.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: