Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem tud belenyugodni a jobboldal az országos lebőgésbe.

Nem csak Budapest több kerületében támadta meg a végeredményt a jobboldal, de több vidéki városban sem tud belenyugodni a végeredménybe.

Amíg Budapesten egyértelműen az a cél, hogy húzzák az időt – nyilván nem azért hogy eltüntessék a 9 éves garázdálkodásuk nyomait – addig vidéken egészen más a cél.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Választási Bizottság megsemmisítette az október 13-i polgármester-választás eredményét Jászberényben és elrendelte a választás megismétlését. – írja a Szoljon.hu.

Az új szavazást november 10-ére tűzte ki. A határozatot szombaton reggel Pócs János, a térség országgyűlési képviselője tette közzé a Facebook-on, majd néhány óra múlva a Közösen Jászberényért Egyesület közösségi oldalán is olvasható volt a dokumentum.

Mint arról beszámoltunk, a Jászság fővárosában október 13-án a voksok 42,63 százalékával Budai Lóránt, a Közösen Jászberényért Egyesület polgármesterjelöltje nyerte meg a választást. Nagyon szoros küzdelemben, mintegy 14 szavazat különbséggel Dr. Szabó Tamás (Fidesz-KDNP) a várost 2010 óta vezető polgármester második lett a szavazatok 42,48 százalékával.

A közzétett határozatban foglaltak szerint Dr. Szabó Tamás polgármester-jelölt október 17-én fellebbezést nyújtott be a Jászberényi Helyi Választási Bizottság döntése ellen. Ebben kérte az eredmény megsemmisítését és a választási eljárás szavazási részének megismétlését, másodlagosan pedig a szavazatok ismételt megszámlálását.

 

A Területi Választási Bizottság helyt adott a fellebbezésnek és a rendelkezésre álló nyilatkozatokat, bizonyítékokat mérlegelve megállapította, hogy az abban szereplő jogsértések olyan súlyos cselekmények, amelyek nemcsak a választópolgárok akaratát befolyásolhatták, hanem a választás eredményét is.

A határozat szerint idegenek bemenetele a szavazókörökben, a szavazatszámláló bizottsági tagok kontrollálatlan mozgása, a szavazási szándékot torzító pénzfelajánlás olyan mértékben tették aggályossá a választási eredményt, amelyet csak új szavazás elrendelésével lehet orvosolni. A határozat ellen október 21-én 16 óráig lehet a Szegedi Ítélőtáblához benyújtott bírósági felülvizsgálati kérelemmel élni.

Dr. Szabó Tamás a közösségi oldalon élőben ismertette a határozat tartalmát és kérte a következő időszakban mindenki támogatását.

Budai Lóránt szintén a Facebookon jelentette be, hogy minden törvényes eszközt megragadnak annak érdekében, hogy megtámadják a szerintük nyilvánvalóan hazug határozatot.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: