Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lovasi András a Kiscsillag zenekar frontembere – akit talán korábbi zenekarából a Kispál és a Borz zenekarból többen ismernek, talán akarata ellenére került a politika fősodrába.

Zenekarával fellépett a tusványosi Fidesz fesztiválon, mely miatt nem csak balról, hanem a jobboldali sajtóban is sokat kapott a zenész. A baloldali kritikák főleg arról szólnak, hogy a fellépésével legitimálja a mai hatalmat. A jobboldal ezzel szemben azt olvasta a rendezvény szervezőinek szemére, hogy miért kellett egy ilyen szélső-liberális zenészt meghívni, miért nem lehetett az Ismerős Arcokat vagy a Kárpátiát meghívni a Fidesz-buliba.

A valóság azonban egészen máshol van. Lovasi András a 444.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta: Ma Magyarországon a zenei fesztiválok 80%-a a NER kezében van. Ha csak olyan helyen lépne fel, aminek semmi köze a NER-hez, akkor gyakorlatilag abbahagyhatná a zenélést, mert zenekarával sehol nem léphetne fel.

Mindezek ellenére nagyon nagy port kavart Lovasiék szereplése a tusnádfürdői “NER-pride”-on. Sejthető volt hogy a néhány nappal később a Budapest Parkban rendezett koncertjén a zenekarnak szóba fog kerülni az eset.

Amikor a színpadon elhangzottak a következő sorok, hogy:

“Ezüst Magyarország, arany a szegélye
beteg a királyunk, de boldog a népe.”

Lovasi András megállt a dalban, hogy pár mondatot elmondjon. Elmondta, hogy két évvel ezelőtt, amikor szintén fellépett Tusnádfürdőn, amikor ezeket a sorokat énekelte a Fidesz-szimpatizánsai megdobálták sárral a színpadon játszó zenekart.

Mint a zenész elmondta: “pedig ezt a dalt és ezeket a sorokat még 2006-ban írta a zenekar”

De tény ami tény ma nagyon is aktuálisak ezek a sorok

Az eredeti dal egyébként így hangzik:


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: