Forrás: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A 168 óra informciói alapján nem csak a “Nemzeti Együttműködés Rendszere” bomlott fel Karácsony győzelmével, hanem a Fidesz monolit tömbje is elkezdett repedezni. Kérdés, hogy az elégedetlenkedők szétvetik-e a pártot.

A Fidesz-KDNP-nek eddig jellemző vonása volt a fegyelem, vagyis hogy a párt tagjai csak információmorzsákat szivárogtattak ki a belügyekről, különösen a belharcokról. Az önkormányzati választáson az ellenzék előretörése azonban megrengette ezt a rendet,

sorra szivárognak ki az Orbán Viktort, a pártvezetést és Borkai Zsoltot érő kritikus, helyenként leplezetlen ingerültségről árulkodó megjegyzések.

írja a 168 óra.

Az ellenzéki portál szerint a fideszesek a győri polgármesterben találták meg a bűnbakot, akinek botránya sokba – Budapest és a megyei jogú városok felének az elvesztésébe – kerülhetett a pártnak. A hvg.hu közel tucatnyi fideszes képviselőre és egyéb párttagra hivatkozva arról írt, hogy

sokan nem elégednek meg Borkai Zsolt kizárásával a pártból, szerintük le kellene mondania, mielőtt még jobban ráég ügye a Fideszre.

Egy polgármester arról beszélt, hogy nem maga a szexbotrány, hanem „a jacht, a repülőgépek, a polgármester fényűző életmódja” vágta ki a biztosítékot a választóknál, ami elbizonytalanította a Fidesz-szavazókat és aktivizálta az ellenzékieket.

A gondolatmenetet sokan továbbfűzték, ugyanis ebben nem pusztán a győri polgármesternek, hanem a pártvezetésnek is van felelőssége, hogy lemondásra bírják-e. A Népszava szintén fideszes politikusoktól azt hallotta, hogy

Kubatov Gábort is kritikák érik.

A párt alelnöke fő feladatul kapta Szeged bevételét, ám Botka László és a mögötte felsorakozó baloldali erők által vezetett ellenzéki szövetség simán nyert.

Az indulatok odáig csaptak, hogy Orbán Viktorról is azt beszélik, a kampányban rossz stratégiai döntést hozott, mikor nem léptette vissza a választás előtt Borkai Zsoltot.
A kormányfőt azért is támadják, mert kampánya kudarcot vallott Szegeden, Miskolcon és Gödöllőn is, ahol a Fidesznek nem sikerült győznie.

Szintén nem a pártközpont iránti bizalmat erősíti, ahogyan a fővárosban elbukott Fideszesek írták le helyzetüket a 24.hu-nak. Arról beszéltek, hogy a párt nem figyelmeztette őket a baljós jelekre és a vereség növekvő lehetőségére, ezért B tervet sem dolgoztak ki, hogyan politizáljanak a vereség után, illetve kommunikációra sem tudtak felkészülni. Voltak, akik megjegyezték, hogy

a Borkai-ügy csak egy kényelmes kifogás, és valójában a választóknak elegük lett a Fidesz ügyeiből és Mészáros Lőrincből.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: