Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Húzzatok el innen”- ordították a számukra teljesen ismeretlen, vélhetően ukrán-magyar kettős állampolgároknak – írja a Népszava.

Összeszólalkoztak a valódi kispaládi lakosok azokkal a nem ott lakó, vélhetően ukrán-magyar kettős állampolgárságú emberekkel, akik vasárnap szavazni érkeztek a településre írja az Index.

A portál erről az RTL Klub Házon kívül című műsorának stábjától értesült, akik a helyszínen forgatnak.

A kispaládiak számára teljesen ismeretlen emberek sorban érkeztek szavazni a településre, a szavazóhelyiség mellett pedig egyre több helybéli gyűlt össze, akik hangosan méltatlankodtak és oda-oda kiabáltak az érkező ismeretleneknek.

Húzzatok el innen! Ne ti döntsétek már el, hogy ki lesz a polgármester!

Ilyen és ehhez hasonló mondatokat kiabáltak feléjük. Ma már bevett gyakorlatnak számít, hogy az ukrán határhoz közeli, kelet-magyarországi településekre százával jelentik be a kettős állampolgárokat.

Akár üres telkekre vagy sufnikba is  bejegyeznek jötven-száz szavazóképes személyt, akik a kellő időben a kormánypárti jelöltekre voksolhatnak.

Az elvándorlás sújtotta Kispalád papíron ettől még népesedett is, hiszen  választókorúak száma a 2010-es 382-ről 2018-ra 806-ra nőtt.

Bár a kormányhivatal azóta  kijelentett a faluból egy sor nem ott élő személyt, a helyiek így is legalább 200 fantomlakóval számolnak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: