A neves politológus két kérdéssel és egy grafikonnal omlasztotta össze Tarlósék kampányfogását


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 545

Ilyen kevéssel a vége előtt, ilyen csúnyán elhasalni nehéz dolog.

De legyünk optimisták, a Tarlós mögötti hátországnak legalább ez sikerült. Én hetek óta azt hallgatom a jobboldali publicistáktól és a Magyar Televizíóból, hogy a baloldal házi közvéleménykutatói össze vissza hazudoznak arról, hogy Tarlós és Karácsony Gergely fej-fej mellett állnak a felmérésekben.Folyamatosan azt szajkózzák, hogy Karácsony és Tarlós között akkora szakadék van, hogy Tarlós előnye már-már behozhatatlan, kár is elmenni szavazni az ellenzékre.

Mégis Török Gábor az ismert politológus megmutatott egy grafikont, ami összeomlasztotta ezt a jobboldali narratívát.

A Fidesz közeli Nézőpont adatait vette gorcső alá és valami nagy furcsaságot vett észre rajtuk:

Szóval itt történt valami. Jó lenne hallani az intézettől, hogy mivel magyarázzák ezt a komoly változást.
(értsd: Tarlós jelentős visszaesését és Karácsony erősödését a saját korábbi adataikhoz képest).

Frissítés. Találtam egy magyarázatot:


“Nagy Dániel erről azt mondta, hogy nincs olyan célja az intézetnek, hogy a Fidesz-szavazókat befolyásolják.

A legutóbbi mérésüknél már csak 6 százalékpontos a különbség. Az akkori nagy különbség abból is adódhatott, hogy az adatfelvétel idején jött ki Karácsony Gergely hangfelvétele, amely elbizonytalanított több ellenzékit, és eltökéltebbé tett sok Tarlós-szavazót.” (Index)

Ha nem lenne világos ebből, hogy miről van szó, arról, hogy ameddig arról beszél a jobboldali sajtó és közvélemánykutató intézetek, hogy hazugság az, hogy fej-fej mellett állna Tarlós és Karácsony, addig a saját méréseik alapján alig 9 nap alatt 5%-ot erősödött Karácsony és 7%-ot csökkent Tarlós támogatottsága.

Ilyen hirtelen változásra pedig nincs éppeszű magyarázat, még az sem, hogy kijött a Karácsony-hangfelvétel (amitől csökkennie, nem nőnie kellett volna a támogatottságnak).

Egy szó mint száz, vagy rohamosan esik Tarlós népszerűsége és rohamosan emelkedik Karácsonyé, vagy a számok nem valósak.

Bármelyik is legyen az igazság, a jobboldal már a saját méréseit nézve sem dőlhet hátra, mert már ők sem tudják eltitkolni a valóságot.

Erről persze sehol máshol nem fognak beszámolni. Ezért ha szeretnéd, hogy az ismerőseid elolvassák ezt, oszd meg facebookon.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 545
  • 545
    Shares

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük