Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Igaz ez a módszer csak ott fog működni, ahol minden szavazókörbe tudott az ellenzék delegáltat adni a választási bizottságba.

Szerencsére Budapest valamennyi választókörzetében lesz ellenzéki delegált. Ez azért jó, mert rájuk támazkodik az az ellenzéki stratégia, melyet Karácsony Gergely eszelt ki.

Nem lehet megbízni a Nemzeti Választási Irodában, ezért az ellenzék saját alternatív szavazatösszesítő központot fog létrehozni – legalábbi ezt jelentette be Karácsony Gergely az ellenzék közös főpolgármesterjelöltje.

Mint ismeretes, a korábbi parlamenti választáson nagyon sok gyanús jel volt arra nézve, hogy valaki sumákol a szavazatokkal, kezde attól, hogy a milliárdokért beszerzett választási informatikai rendszer leállt, odáig, hogy eltérések voltak a jegyzőkönyvek és a digitális rendszer között.

Sajtóhírek szerint, ameddig korábban folyamatosan nyomon követhető volt a szavazatok összesítése, a tavaszi parlamenti választáshoz hasonlóan, most is arra készül az NVI, hogy egy darab számot fog a nyílvánosságra hozni a szavazás legvégén.

Az ellenzék saját rendszert állít fel

Karácsony Gergely arról beszélt, hogy az ellenzék saját rendszert fog felállítani, melynek alapja az ellenzéki szavazatszámlálók által is aláírt jegyzőköynvek lesznek.

Ezekből a hivatalos jegyzőkönyvekből, melyen a szaazatok összesítése zajlik, minden bizottsági delegáltnak kell kapnia egyet és aláírásával kell hitelesítenie, hogy valóban annyi szaazat volt az urnákban, amennyi a jegyzőkönyvben szerepel.

Ezeket az adatokat az NVI-től független rendszerben fogja az ellenzék összeszámolni és nyílvánosságra hozni, méghozzá azonnal, amint egy-egy szavazókörben megvan a végeredmény.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: