Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az árulókat mindenki szereti, de az árulás sosem kifizetődő.

Még délelőtt számoltunk be róla, hogy Győrben a helyi Jobbik felrúgta az ellenzéki megállapodást és 4 körzetben visszaléptek a jobbikos jelöltek. Ezzel megadva az esélyt arra, hogy a lányos botrányairól elhíresült fideszes Borkai ismét újrázhasson.

Erről az ügyről bőebben itt olvashat.

Csupán néhány óra leforgása alatt az ország más pontján is hirtelen kiábrádult szövetségest talált a Népszava.

A szociáldemokrata lap szerint alig néhány óra leforgása alatt ábrándult ki az ellenzéki összefogásból a miskolci LMP-s.

Csontos Róbert hétfőn még az ellenzéki polgármesterjelölt mellett kampányolt, kedden már fideszes önkormányzat lapjában panaszkodott vállalhatatlan korábbi szövetségeseiről.

A hirtelen megvilágosodások ideje az önkormányzati választások előtti hét: most a miskolci ellenzék egyik egyéni képviselő-jelöltje, az LMP-s Csontos Róbert jött rá arra, hogy nem ezt a lovat akarta.

A pálfordulásáról szóló levelet kedden  a fideszes vezetésű önkormányzat által kiadott Miskolci Naplónak küldte el először – szúrta ki a 444.hu.

Ez így szól: „A 2019-es önkormányzati választási kampányban sajnos fokozatosan kellett rájönnöm, hogy a Velünk a Város elnevezésű szerveződés, valamint polgármesterjelöltje, Veres Pál, teljes mértékben a régi miskolci MSZP-s politikusok és a Demokratikus Koalíció befolyása és irányítása alatt áll.

Ráadásul az is kiderült, hogy Veres Pál azzal az Sz. Tiborral ( a levélben a teljes név szerepel – a szerk.) tart aktív kapcsolatot, aki ellen bűnszövetségben elkövetett, költségvetési csalás bűntette miatt nemrég vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség (…)

Mindez engem mélységes csalódással töltött el. A magam részéről nem kívánok az eredetileg megfogalmazott céljaink, a civilség és függetlenség ellenében és ilyen, számomra vállalhatatlan személyekből álló csoportosulásban tovább politizálni.

A mai napon ezért hivatalosan visszaléptem a jelöltségtől! Őszinte aggodalommal nagy bölcsességet kívánok a miskolciaknak október 13-ra!”

Néhány óra alatt mindent átértékelt

Az önkormányzati lapból az is kiderül, hogy a levelet Csontos október 7-én, hétfőn írta meg.

A kiugrott ellenzéki jelölt ugyanakkor szintén hétfőn posztolt fotót Facebook-oldalán, amin Veres Pállal pózol, és az ellenzéki összefogás mellett kampányol – sőt, még  hétfőn délután is kitett egy meghívót, amiben egy Veressel tervezett utcafórumra invitálta az érdeklődőket.

Vagyis, Csontos néhány óra alatt változtatta meg korábbi álláspontját, és jött rá arra, mennyire vállalhatatlanok szövetségesei.

Az LMP azonnal reagált a bejelentésre: mint írták, kiállnak a miskolci összefogás mellett, a jelölt a párt tudta és tájékoztatása nélkül lépett vissza a jelöltségtől.

„Az LMP elítéli Csontos Róbert lépést, tagsági jogviszonyát azonnali hatállyal felfüggeszti és kezdeményezi a párt területi szervezetének feloszlatását.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: