Borkai Zsolt
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

“Kitartunk. Jóban, rosszban” – ennyit posztolt Borkai Zsolt győri polgármester a Facebook-oldalára egy, a családja körében készült fotó társaságában.”

Nincs nyilvános bocsánatkérés a nyilvánosan megalázott feleségtől, nincs megbánás, csak a közös kitartás üzenete van, mintha valami külső csapás érte volna a családot, amit összefogással le tudnak győzni.

Ez egy jól átgondolt poszt. Nem véletlenül hiányzik belőle a bűnbánat, mert nem történt semmi rendkívüli, “ugyanazt csinálja, mint az összes fideszes politikus”. A családi kitartás pedig követendő minta, azt az üzenetet hordozza, hogy “ha a családom kitart mellettem, akkor a szavazóimnak is illik”.

– Deutsch Tamás romantikus kapcsolatba kerül a titkárságvezetőjével és emiatt elválik a feleségétől

– Hende Csaba elválik és elveszi a titkárságvezetőjét

– Matolcsy György elválik és elveszi a nemzetközi szakmai titkárt, aki mellette dolgozott

– Jakab Istvánt, az Országgyűlés alelnökét a felesége félreérthetetlen helyzetben rajtakapta budapesti bérelt lakásában a titkárnőjével. Természetesen elváltak.

Az a “holtomiglan, holtodiglan” ugye nem csak arra való, hogy biztonságérzést adjon a családtagoknak, hanem keresztény érték is?

De most itt van ez a keresztény értékeket szavakban védő/óvó győri polgármester, aki távol a családjától, luxus prostikkal tart kokós szexbulit egy jachton, olyan pénzből, amit illegálisan keresett meg. Őt végképp nem tudom hova illeszteni ebben a rendszerben. Vagy ő lenne az Orbán által felvázolt keresztény szabadság mintapéldánya? Orbán keresztényeinek mindent szabad?

Balogh József, Fülöpháza polgármestere, a híres vakkomondor gazdája, aki ittasan összetörte élettársa csontjait, hogyan maradhatott polgármester és országgyűlési képviselő, olyan párt és kormány tagjaként, amelynek a család az első? Vagy az élettárs nem család? Baloghnak senki nem mondja a családcentrikus pártjában, hogy házasodjon meg és szeresse a feleségét és vigyázzon rá?

Nem értem ezt a rendszert. Az én agyi kapacitásom kevés annak a szakadéknak az áthidalásához, ami ezeknek az embereknek a szavai és tettei között tátong. El kell fogadnom, nem olyan tekervényes az agyam, mint az ő szavazóiké, akik mindezt úgy meg tudják magyarázni maguknak, hogy el is tudják fogadni és továbbra is rájuk szavaznak. Talán a magyarságomban van a hiba, nem vagyok eléggé magyar ahhoz, hogy nekem ezeket meg lehessen “magyar”-ázni. – írja M.N.

Forrás: Facebook

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: