Szél Bernadett
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ez milyen gyáva dolog. Még mindig azt hiszik, folytathatják “a játékot”… kezdi Szél Bernadett.

Ez milyen gyáva dolog. Még mindig azt hiszik, folytathatják “a játékot”.Egyszerre kétfélét mondani, egyszerre jófiút és rossz fiút játszani — pedig a kettő együtt nem megy: nem építhetnek egyszerre illiberális rendszert és mondhatják azt, hogy Magyarországon példás a jogállamiság helyzete.

A jogállamiságot ugyanis nem lehet tetszés szerint értelmezni, annak csak egyféle értelmezése van a liberális demokrácia modellje szerint. Ez az egész Unió alapja. A helyzet mindig egyértelmű. Joguralom van, vagy kiszámíthatatlan önkény? Tiszteletben tartják a kisebbség jogait, vagy a többség zsarnoksága érvényesül? Független intézmények korlátozzák a hatalmat, vagy minden hatalom egy kézben összpontosul?

Ha ők nem hisznek a liberális demokráciában és annak jogállamisági elveiben, akkor azt kell mondani. Ne “keresztény szabadságról” hadováljanak. Mondják ki, hogy ők nem szeretik a politikai versenyt, nem szeretik a szabad médiát, nem szeretik, ha független intézmények ítélkeznek felettük és akarják megmondani, mit csinálhatnak és mit nem.

Mondják ki és vállalják, hogy egy autoriter, központosított, elnyomó rendszerben hisznek. Aztán majd az ország eldönti, hogy mit szeretnének: egy keleti autokráciában élni, vagy egy nyugati liberális demokráciában. Kettő az egyben megoldás nincs és ez a gyáva játék sem mehet sokáig. – írja Szél Bernadett a közösségi oldalán.

Ugyanis Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn ezt találta mondani: “A jogállamiságot összekötni az uniós költségvetéssel puszta politikai zsarolás. Amennyiben a tagállamok ragaszkodnak ehhez, akkor egyszerűen nem lesz uniós költségvetés, mert Magyarország meg fogja vétózni.”

“A jogállamiságot összekötni az uniós költségvetéssel puszta politikai zsarolás.” Ennél nyíltabb beismerése annak, hogy a Fidesz szerint se jogállam Magyarország, nem is kell. És nem szégyellik.

Forrás: Szél Bernadett közösségi oldala / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: