Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A bajtársiasságról, a fideszes ökölszabályról, a keresztény szabadságról és arról beszélt a Fidesz XXVIII. kongresszusán újra pártelnöknek választott Orbán Viktor, hogy az önkormányzati választáson “a kommunisták mind ott lesznek”, legyenek ott ők is mind. Az övéit azzal buzdította a kongresszuson: örüljenek, hogy harcolhatnak a hazáért, a győzelemért. A Karácsony-ügyre is kitért: “a jó zuglói szocialista párját ritkítja”.

A legkevesebb, amit mondhatok, hogy megtisztelő. Azt sem akarom eltitkolni, hogy megható is – hangoztatta Orbán Viktor, miután a Fidesz XXVIII. kongresszusán újra pártelnöknek választották, állva tapsolták (és a küldöttek Viktor, Viktor bekiabálása közepette) és felhangzott a Listen to your heart. “A faluról jött és utcai harcok világához szokott férfiaknál az érzelgősség inkább a gyengeség jele, afféle gyerek- vagy asszonydolog, de szeretném, ha tudnátok, hogy a támogatás és a szeretet, amit tőletek kapok most már évtizedek óta, mélyen megérint, sőt néha megrendít. Ha nem is látszik rajtam gyakran és néha el is viccelem, kérem, higgyétek el nekem, hogy nem marad viszonzatlan, egyikőtök szeretete sem viszonzatlan a szívemben” – tette hozzá.

Aztán a kongresszusi küldötteknek Orbán Viktor arról beszélt, hogy ők, a bajtársak, szavak nélkül is tudják, hogy egy vérből valók. “A bajtársiasság a legfontosabb dolog. Politikai pártként és szövetségesekként is ezen fordul meg a sorsunk. Bárki lojális tud lenni a másikhoz, ha annak igaza van. Hozzám is könnyű lojálisnak lenni, ha igazam van. A bajtársiasság azonban több ennél, jóval túl van ezen. A bajtársiasság azt jelenti, hogy akkor is lojális vagyok hozzád, amikor te tévedsz és akkor is számíthatok rád, amikor én tévedtem” – magyarázta el a lojalitás lényegét. “És barátaim, ugyan melyikünk nem tévedett még az elmúlt harminc év során?” – vetette fel, meg is válaszolva: “de összetartottunk, zártuk a sorainkat, vállt a vállnak vetettünk, őszinték voltunk egymáshoz és végül minden nehézségből mindig kilábaltunk” – mondta Orbán Viktor, aki szerint ennek köszönhetik, hogy – mint fogalmazott – “mi vagyunk’fent és az egymást folyton-folyvást eláruló liberális baloldal pedig lent”.

Reagan 11. parancsolata Ez Ronald Reagan 11. parancsolata szerinte: Ne mondj rosszat fideszes társadról! (ezt még gyakorolni kell – tette hozzá, általános derültséget keltve).

“És ahogy belföldi ellenlábasaink fogynak és egyre inkább komolyan vehető ellenfél nélkül maradunk, ez a 11. parancsolat is egyre fontosabbá válik” – tette hozzá. Szerinte kevésbé az ellenfél támadásai és egyre inkább a bajtársiasság abroncsai tartják össze a közösségük “dongáit”.

Köszönöm, Ani! Aztán jött a vallomása: “Miért vállaltam? Miért vállaltam újra, amikor nyilvánvaló, hogy nem leszek már fiatalabb? Aki túljut életútjának felén, mint én, jól teszi, ha hátralévő éveivel okosan gazdálkodik, mert oly sokan vannak, akiknek nem jutott belőlem annyi, amennyi kellett és jó lett volna, így aztán nekem sem jutott belőlük elég. És unokáim számának örvendetes gyarapodásával azt hiszem, ez egyre inkább így lesz. De veletek, a ti életetekben sincs ez másképp. Tudjátok, miről beszélek, ezért ne felejtsetek el este köszönetet mondani a feleségeteknek vagy a férjeteknek és a gyerekeiteknek, amiért támogatják a munkátokat. Nekem is gyakrabban kellene. Köszönöm, Ani!” – hangoztatta.

Fiatalítás – a jövőnk évtizedekre biztosítva Aztán arról beszélt, hogy a Fidesz generációs megújulása is jól halad. “Nyugodtan és szép tempóban jönnek a fiatalok is támogatónak, aktivistának, önkormányzati képviselőnek, polgármesternek vagy éppen miniszternek. Igazi néppárt vagyunk”. A kormányban 38-40 éves miniszterek dolgoznak együtt 70 éves miniszterekkel. “A jövőnk hosszú évtizedekre biztosítva van. Úgy hiszem, elnökként ezt az egyensúlyt kialakítani és fenntartani a legfontosabb feladatom” – hangoztatta Orbán Viktor, hozzátéve: bölcs, bátor, igazságos és mértéktartó közösségre van szükségük, “mert a hatalom és a felelősség, amit viselünk és gyakorlunk, természeténél fogva bele-belemart az emberbe és az emberi kapcsolatokba és nekünk ilyenkor nemcsak a politikai, de az erkölcsi egyensúlyunkhoz is gyorsan vissza kell találnunk. Eddig úgy vezettem a Fideszt, talán nem túlzok, hogy ez rendre sikerült, és ígérem, hogy az embert próbáló kormányzati munka ellenére erről a jövőben sem feledkezem el. Meg fogok felelni egyszerre a pártelnöki és a miniszterelnöki kötelességeimnek is” – tette hozzá.

A kongresszuson arról is beszélt, hogy nem szívesen maradt volna ki a Magyarország szuverenitásáért folytatott harc döntő szakaszából sem. “A dolgok most kezdenek komolyra fordulni Európában. Most már nem egyedül állunk a küzdőtéren, mint Pisti a vérzivatarban, hanem egy tekintélyes hadoszlop tagjaként” – mondta a miniszterelnök, a lengyeleket, a cseheket, szlovákokat említve, és mint mondta, reméli, hogy ma estétől az osztrákokról is újra elmondhatja ezt. És csak idő kérdése lesz, hogy “az olasz szabadság is újra zászlót bontson” – mondta reménykedve.

Az önkormányzati választásokról azt mondta: ha a baloldal, Brüsszel a nagyvárosokkal akar megállapodni – ha baloldali kézen marad – Szeged lesz az első számú betelepítési célpont, “ahogy azt a polgármester oly büszkén a képünkbe is mondta a német szocialisták vezetőinek a karján. Ha a szegediek tényleg ezt akarják, egyszerűbb lenne inkább Timmermans barátunkat fölkérni polgármesternek” – hangoztatta Orbán Viktor, és innen a Fidesz-kongresszusról is üzent Miskolcnak: akkor lesz pénz, ha együttműködik a kormánnyal a polgármester.

Orbán beszéde teljes egészében itt olvasható.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: