Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A magyar gazdaság a Fidesz szerint soha nem látott magasságokban száguld. Arról azonban már nem beszélnek, hogy bizony titkos megszorító csomagokat vezettek be annak érdekében, hogy stabil maradhasson a költségvetés.

A Népszava birtokába került információk szerint csak 2011 és 2018 között 665 milliárd forintot vett ki az Orbán-kormány az autósok zsebéből azzal, hogy nem csökkentette az üzemanyagok jövedéki adóját az uniós minimumszintre.

Ne tévedjünk. Ez nem csak az autósokat érinti, hanem mindenkit. A boltokban, üzletekben vásárolt termékek ára sokkal sokkal magasabb a magasabb beszállítói költségek miatt.

A mesterségesen magasan tartott üzemanyagárak minden terméket megdrágítanak, így magasabb az ára a tejnek, a kenyérnek és a felvágottaknak is.

Az Orbán-kormány sosem beszél arról, hogy mesterségesen alacsonyan tartják a forint árfolyamát, amely intézkedés újabb burkolt megszorító csomagként értékelhető.

Egy szó, mint száz itt arról van szó, hogy évek óta megszorítások vannak, de ami a legaljasabb a történetben, mindezt titokban teszik.

Az átlag 391 forinton álló benzinen jelenleg 120, a mintegy 417 forintért mért gázolajon pedig 110,35 forint a literenkénti jövedéki adó. Az áfa ezen plusz 32, illetve 30 forint. (2016 közepe óta, ha az olajár negyedévi átlagára 50 dollár alá esik, a két termék jövedéki adója nettó 125, illetve 120,35 forintra nő. Ezt 2016 végén, 2017 elején életbe is léptették, de az azóta ismét 50 dollár felett álló olajár miatt jelenleg az alacsonyabb értékek érvényesek.)

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: