Janos Ader, the President of Hungary, during the press conference with the participation of the four Presidents of Visegrad Group in Rzeszow's Grand Hotel. On Saturday, 15 October 2016, in Rzeszow (Pologne), Image: 302908958, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Magyarország a következő három esztendőben közel 6 millió dollárt fordít a nemzetközi klímafinanszírozásra” – kezdte az ország vállalásainak felsorolását a köztársasági elnök a New York-i ENSZ-klímacsúcson hétfőn. Áder János előbb leszögezte, hogy „Magyarország a jövőben is minden tőle telhetőt megtesz, hogy a közös párizsi célunk teljesüljön”. Majd bejelentette, hogy Magyarország 2030-ig:
– megtízszerezi naperőművi kapacitását,
– befejezi a szén energetikai hasznosítását,
– minden 25 ezer főnél népesebb magyar városban csak “E” autóbuszokat fognak üzemeltetni.

Áder 2050-re is megfogalmazott célokat az MTI beszámolója szerint:
– a magyarországi épületek energiahatékonyságának legalább 30 százalékos javulását,
– illetve az ország erdőterületének 30 százalékos növelését.

Emlékezetes: az ellenzék múlt hét szerdára rendkívüli parlamenti ülést hívott össze, hogy megismerhesse, és megvitassa Magyarország klímaügyi vállalásait, de a kormánypárti képviselők bojkottja ezt megakadályozta.

Áder János New York-i útja előtt a Kossuth Rádiónak adott interjút pénteken, de a konkrét terveket itt sem mutatta be, helyette arról beszélt, hogy „mikor Magyarországon különböző intézkedéseket kell tenni a klímavédelem érdekében, akkor helyesen tesszük, hogy erről beszélünk, de jó, hogy ha látjuk (…), hogy a mi felelősségünk sokkal kisebb a bolygóért”.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: