Hunvald György - Fotó: Hunvald György közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ez most komoly? Mert viccnek kicsit durva lenne… – kezdi mondandóját Hunvald György polgármester jelölt.

Ez most komoly? Mert viccnek kicsit durva lenne. De kezdjük az elején: annak idején 1994-ben, amikor elkezdtem az aktív politizálást, nagy hatással volt rám dr. Csalagovits Imre, az akkori kerületi MSZP elnök. Ő mindig azt mondta, hogy tudd mit szeretnél megvalósítani, és ezt vitasd meg a lehető legtöbb emberrel, akkor fogod tudni jók-e az elgondolásaid. Azóta minden kampányomban kihívtam az ellenfelemet. Így volt ez 2002-ben és 2006-ban is.
Manapság úgy látom ez nem divat a politikában, legalábbis itt Erzsébetvárosban. Pont egy hete kértem fel a polgármesterjelölteket, hogy vitázzunk arról, hogy mit gondolunk Erzsébetváros jövőjéről és úgy néz ki, hogy mindössze Moldován László hajlandó erre.

Most meg az elsumákolt vita helyett jön ez a közvéleménykutatósdi.

A legmeglepőbb az egészben, hogy egy olyan fb-csoport kezdeményezte az egészet, akik magukat erzsébetvárosi lakóként jegyzik. Mivel hivatalosan kikértem a választói névjegy- zéket, anélkül, hogy személyes adatokat sértenék annyi elmondható, hogy a 19 aláírónak majdnem a fele nem erzsébetvárosi lakos — a névjegyzék szerint. De ne foglalkozzunk most ezzel, spongyát reája.

Az itt lakó erzsébetvárosiak már az „erzsébetvárosi lakosok” felkérésére posztot író DK-s polgármesterjelölt posztja előtt napokkal írták a különböző civil oldalakon, hogy „valaki” közvéleménykutat azokban a kérdésekkel, amit majd kutatni kellene.

Most akkor mi van? Ki kutat? Van már esetleg eredmény is, mielőtt még elkezdtük volna?
“Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok” — mondta állítólag Churchill. Nos, én a statisztikában hiszek, de azt tudomásul kell vennünk, hogy valamiért egyetlen közvéleménykutató sem találja/találta el az ellenzéki szereplők számait. Így volt ez tavaly az országgyűlési és idén az EP-választáson.

Szerintem inkább vitatkozni kell, ütköztetni az álláspontokat és az elképzeléseket, mert ez a demokrácia lényege — és egyáltalán nem utolsósorban — ezt követeli a választók meg- becsülése is.

Ha Erzsébetváros büszke európai város akar lenni, ilyen palacsinta emberek nem vezet- hetik. Mert van tartásunk. Van büszkeségünk. Vezetőinktől magabiztosságot, verseny- szellemet, demokratikus viselkedést szeretnénk látni. Ja, bocs ezt nem én mondtam. De valami nagyon hasonlót mondott Gyurcsány Ferenc a múlt héten. Meg még olyat, hogy csak a gyávák és a diktátorok menekülnek a vitától.

Hunvald György

P.s.: A most nagy hirtelen kitalálódott közvélemény-kutatás margójára itt van még két hozzászólás a Facebook-ról:

Annak érdekében, hogy a nép tájékozott legyen, hogy pontosan tudja, ki mit képvisel a három jelölt közül, a kutatást ELŐZZE MEG a polgármester-jelölti vita! (Ha én jelölt lennék, ragaszkodnék ehhez, remélem, Hunvald és Moldován is ragaszkodni fog.)

Ügyes — mondta Kohn bácsi. Ilyenkor, ha nagyon tisztességesnek akarnak látszani, igazoltan véletlen mintát kérdeznek le. Abba persze belekerülnek az elkötelezett fideszesek is, és ők magától értetődően Niedermüllert jelölik meg, mint a számukra legkényelmesebb ellenzéki jelöltet. Közvéleményt kutatni tudni kell, különös tekintettel a fókuszcsoportokra.

Forrás: hunvald.blog.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: