Pénz - Fotó: Napi.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Saját érdekében brutálisan gyengíti a forintot a kormány, elszálltak az árak, ezért kétszámjegyű béremelés áll az MSZP programjában – ismertette szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Szakács László, az MSZP elnökhelyettese.


„A gyenge forint a kormány érdeke, de nagyon rossz a magyar családoknak. Látjuk, hogy a forint 2010 óta történelmi mélyponton áll”

– mutatott rá a problémára Szakács, aki elmagyarázta, hogy ily módon az uniós átutalásokon a kormánynak tetemes forint haszna van.

„Ahhoz, hogy a makrogazdasági mutatókat lehessen kozmetikázni, elinflálják, értéktelenítik a forintot” – tette hozzá a szocialista politikus.

Elmondta azt is, hogy a kormánnyal szemben a magyar emberek számára az infláció csak azt eredményezi, hogy egyre kevesebbet tudnak vásárolni.

Bemutatta a számokat, az elmúlt évben: 11,5%-kal nőtt a sertés, 30%-kal a burgonya, 10%-kal a liszt, 11%-kal a péksütemények és 23%-kal a friss zöldségek ára.

„A magyarok ebből csak azt veszik észre, hogy amit megkeresnek 8 órai munkával, vagy éppen még többel, azért egyre kevesebbet tudnak vásárolni a boltban.

Ha így gyengítik a forintot, nem lesz elegendő a korábban megállapodott 8%-os minimálbér emelés sem” – mondta Szakács, hiszen ez a pénz a gyengülő forint alapján már jóval kevesebbet ér.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, pártja, a Magyar Szocialista Párt a Magyar Szakszervezetek Szövetségének követelése mellett is kiáll:

„Egyetértünk abban, hogy legyen egy kétszámjegyű minimálbér-emelés! Mi nem gazdag kormányt szeretnénk, hanem jól élő magyar családokat!”

– zárta szavait Szakács László, az MSZP elnökhelyettese.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: