Janos Ader, the President of Hungary, during the press conference with the participation of the four Presidents of Visegrad Group in Rzeszow's Grand Hotel. On Saturday, 15 October 2016, in Rzeszow (Pologne), Image: 302908958, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy interjúban Áder azt mondta, hogy az EU széndioxid-kibocsátása egy év alatt volt annyi, mint Kínáé egy nap alatt, csakhogy a valóság egész mást mutat.

Interjút adott a Kossuth rádiónak Áder János, aki igyekezett adatokkal is alátámasztani, hogy Magyarországnak alig van felelőssége a klímaváltozás előidézésében. A köztársasági elnök által felsorolt uniós adatok azonban elég messze állnak a valóságtól.

Áder azt állította, hogy az Európai Unió (…), azaz 28 ország éves kibocsátása annyi volt, amennyit Kína egy nap alatt a légkörbe bocsátott. Valamit azonban nagyon félreolvashatott, mert az Európai Bizottság és a Holland Környezetvédelmi ügynökség által közölt hivatalos adatok szerint

Kína éves kibocsátása 2017-ben: 10.877,218 megatonna
Az EU éves kibocsátása 2017-ben: 3.548,345 megatonna.

Kína tehát valóban több széndioxidot ereget a levegőbe, mint az EU, de nem 365-ször, csupán csak 3-szor annyit. Az egy főre eső széndioxid-kibocsátás esetében pedig még kisebb különbség, Kínában 7,7 tonna, az EU-ban pedig 7.

Azt még csak-csak megértem, hogy a fideszesek betegesen hazudnak a gazdasággal kapcsolatban, a kivándorlással kapcsolatban, hazudnak a munka nélküliséggel kapcsolatban, hazudnak a sajtószabadsággal kapcsolatban, hazudnak a jogállamisággal kapcsolatban, de azt, hogy klímaügyben minek kell hazudozni, hogy mi a jó isten előnyünk származik abból ha azt hazudjuk, hogy teszünk klímaügyben, mikor úgyis megszívjuk ha kiderül, hogy nem. A hazugságtól nem lesz kevésbé sivatagosodás Magyarországon, nem fognak kevésbé eltűnni állat és növényfajok, és nem lesz az időjárás sem kevésbé kiszámíthatatlanabb… más magyarázatom nincs mint arra, hogy ezek tényleg betegek, egyszerűen a fideszeseknél a hazudozás az valamiféle belső kényszer, nem bírnak nem hazudni.

Forrás: HVG / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: