Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Több forrás arról beszélt a Narancs.hu-nak, hogy az ügyészség vádiratában 8 és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kért a bűnszervezetben különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás miatt megvádolt Simonka Györgyre.


A parlament tavaly októberben függesztette fel a fideszes képviselő mentelmi jogát Polt Péter indítványára reagálva. A Központi Nyomozó Főügyészség ezután házkutatást is tartott az ügyben, végül elég hosszú idő után, de pár hete, augusztus 21-én megküldték a vádiratot Simonka és 32 társa ellen.

A gyanúsítás szerint Simonka különböző szövetkezetekkel kapcsolatos pályázati pénzekre ment rá, ennek érdekében már 2009-ben elhatározta, hogy egy olyan kört épít fel, amelynek „az volt a célja, hogy a döntéshozókat megtévesztve jogtalan vagyoni haszonhoz jussanak”.

„Simonka György és társai a beruházásokat és az eszközbeszerzéseket felülárazhatták. Az ingatlanokat olcsón megszerezték, majd azokat minimális fejlesztéssel, fiktív értékbecsléssel szerepeltették az elismerési tervekben. A beszerzett eszközök döntően használtak voltak, amelyek csak töredékét képviselték az értük kifizetett összegnek”.

Simonka György meghatározta azt is a lap szerint, hogy az egyes beruházásokat megvalósító cégek képviselői a nekik átutalt, vagyis felülárazott vállalkozói díj mekkora részét – általában 45 százalékát – szolgáltassák vissza neki készpénzben.

Simonka a vád szerint, „két rendbeli, felbujtóként, bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének, két rendbeli, bűnszervezetben, gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettének, két rendbeli vesztegetés elfogadása bűntettének, két rendbeli, társtettesként bűnszervezetben elkövetett, kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettének, két rendbeli folytatólagosan, és felbujtóként elkövetett hamis magánokirat felhasználása vétségének megalapozott gyanúja megállapítására alkalmas.”

A lap felteszi a kérdést, hogy bár korábban a rendőrség zár alá vette Simonka lakóingatlanát, vajon mit lehet majd elkobozni Simonkától?

Via: Magyar Narancs


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: