Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Horvát lapinformációk szerint Orbán Viktor egy fekete helikopterrel érkezett nyaralni Csányi Sándor OTP-vezér horvátországi magánszigetére. – adja hírül a DK sajtóirodája.

Mivel egy ilyen értékű nyaralást törvényesen egyetlen képviselő, még a miniszterelnök sem fogadhat el ajándékba, a DK írásbeli kérdést nyújtott be Orbán Viktorhoz.

Azt akartuk megtudni, hogy a miniszterelnök valóban járt-e Csányi Sándor magánszigetén, valóban helikopterezett-e és ha ezekre igen a válasz, akkor fizetett-e szolgáltatásokért, hiszen ha nem, akkor azzal megsértette az országgyűlési törvényt.

Az írásbeli kérdésünket Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárának kérésére Kövér László házelnök arra hivatkozva utasította el, hogy a kérdéseink “mind a kormányfő magánéletével kapcsolatos kérdések, valamint sajtóértesüléseken alapulnak, így nem érintenek kormányzati feladat- és hatáskört”.

A Demokratikus Koalíció ma újabb írásbeli kérdést nyújtott be Orbán Viktorhoz, amelyben azt is elmagyarázzuk a miniszterelnöknek, hogy mi a különbség közügy és magánügy között.

Az, hogy a miniszterelnök megsértette-e a törvényt, olyan horderejű közügy, amelyben kötelessége megválaszolnia a kérdéseket!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: