Klausmann Viktor - Fotó: KV közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A gyöngyösi választókat megtévesztő szórólapokat terjeszt Kalusmann Viktor a Fidesz gyöngyösre akkreditált polgármester-jelöltje.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy az adóhatósági eljárások végeztével 5 évre eltiltották “szegényt” a cégvezetéstől. Most pedig egy olyan megtévesztő szórólappal jelent meg, amelyen azt sugallja, mintha lenne diplomája, holott ez sem tiszta a Szerencsekerékben ismertté vált újsütetű politikai vándor életében. A szórólappal ellentétben, ő maga buktatja le magát egy korább interjúban, amikor bevallja, hogy “csak egy régi típusú érettségim van.” Ez, persze nem bűn, csak a választókat nem illik megtéveszteni egy fél őszinte, vagy félig hamiskás mondattal, adattal.

Amikor a nyáron bejelentették, hogy Klausmann Viktor a kormánypárti jelölt, akkor a térség országgyűlési képviselője elmondta róla, hogy tévés produkciói mellett a Mátra szerelmese, mentőcsapatot és síakadémiát vezet, rendezvényeket szervez, és önkormányzati képviselő is volt. Azt viszont nem említette, hogy Klausmann Viktor 2015 októberétől öt évre jogerősen el van tiltva a cégvezetéstől. Igaz, emiatt még betöltheti a polgármesteri pozíciót.

A cégadatbázisban az látszik, hogy Klausmann az ügyvezetője és tulajdonosa volt a Magyar Sportakadémia Kft.-nek, amikor 2012-ben az áramszolgáltató ÉMÁSZ lefoglaltatta a céges tulajdonrészt, vélhetően tartozás miatt. Aztán 2015-ben elrendelték a cég kényszertörlését. Akkor októberben el is rendelték, hogy Klausmann öt éven keresztül nem lehet gazdasági társaságban többségi vagy kizárólagos tulajdonos, illetve nem lehet annak vezető tisztségviselője.

„Az elindult rendezési eljárásban részt vettünk, viszont a jogi szakértők szerint is egy érthetetlenül szigorú határozatot kaptunk. Az eltiltás akkoriban automatikus eljárás volt, a személyes felelősségét nem vizsgálták, az ártatlanság bebizonyítására nem adtak lehetőséget” – állítja Klausmann.

Az önéletrajzát illető ellentmondások révén azonban úgy tűnik, hogy nincs diplomája, ami ugyan nem bűn (másnak sincs), de nem illik ilyen módon megtéveszteni a választókat és nem szép dolog ezt hazudni, vagy sugallni.

Klausmann, életrajz

Eredetileg történelemtanárnak készült, amiről szülei beszélték le, ugyanis azon a véleményen voltak, hogy abból egyáltalán nem fog tudni megélni. Így a jogi pályát tanácsolták neki, amelyet végül három év után hagyott ott. “Rájöttem, inkább bölcsész akarok lenni, így beiratkoztam az ELTE-re. Aztán jött a televíziózás, az Ablak című műsor riportere lettem, és ez a világ azonnal elcsábított a tanulástól. Úgyhogy végül egy kitűnő, régi típusú, klasszikus érettségim van, és eddig elég jól elboldogultam vele” – nyilatkozta Klausmann a Kiskegyednek.

Akkor most Klausmann gyakorlatilag egy gazdasági bűnöző, jogerősen elítélve? A cégét nem vezetheti, de települést igen? Hová jutottunk? Közfeladatot ellátó pozícióba egyéb iránt miért nem kérnek egy nyomorult erkölcsi bizonyítványt sem?

Forrás: 168 óra / 24.hu / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: