Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kövér László házelnök hasonlata, melyben a világ legnagyobb hadseregét legyőző kis csapatokhoz hasonlítja az ellenzéket, megmutatja, mitől fél a kormány – mondta Harangozó Tamás, az MSZP politikusa, az ATV-ben hétfőn.
„Szerintem ettől félnek” – mondta az Egyenes beszédben, megjegyezve azonban: a vietnami háború borzalmait és vérveszteségeit tekintve „ízléstelen” Kövér hasonlata.

De az az önkormányzati választások épp arról szólnak: hogy az ellenzék „ezzel a konstrukcióval” politikailag győzelmet tud aratni, másrészt meg tudja mutatni, „hogy hogyan lehet ebben az országban normálisan, tisztességesen, egy másik világban élni.” Nemcsak beszélni róla a parlamentben annak a néhány ellenzéki képviselőnek, akik ebben a választási rendszerben mandátumot kaphattak, „hanem effektíve döntéseket hozni, az emberek mellett kiállni, a pénzt tisztességesen elkölteni, nem hülyeségre, nem presztízsberuházásra; odafigyelni az emberekre, nem kioktatni, nem elnyomni”.

Arra a felvetésre, hogy netán majd az ellenzéki vezetésű városokban is követnék a Fidesz módszerét a közpénzek lenyúlására, Harangozó azt mondta: a Fidesz, mint párt, „lassan úgy néz ki”, mintha „kizárólag ezeknek az erőforrásokkal megszerzésére alapulna és az egész hatalmuk bebetonozása fentről lefelé így működik”. A helyi ellenzéki vagy civil szövetségeknél azonban nem így van.

„Mindenki érzi a súlyát annak, hogy mi zajlik ebben az országban. (…) Ha valaki most, 2019-ben a nevét, családját, a mindent rátette arra, hogy polgármester lesz, vagy képviselőjelölt lesz, az nem azért megy, mert kap tiszteletdíjat érte vagy már kinézte a szomszéd telket.”

„Azért megy, mert érzi, hogy ez az utolsó lehetőség arra, hogy ezt az országot visszahozzuk egy normális irányba” – mondta, s így folytatta: sok ellenzéki jelölt hitvallása, „Azért vállaltam el, mert azt gondolom, hogy eljött az idő, hogy nekem is tennem kell valamit.”

Tehát nem tart attól, hogy ezek az emberek megtévednének, de ha mégis lenne köztük olyan, „akkor azt orrba kell vágni és el kell hajtani”.

A Benkő Tibor honvédelmi miniszter esetleges távozása körüli spekulációkra Harangozó, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának tagja, azt mondta: „Nyilván, ha megfelelően végrehajtja Orbán utasításait, akkor maradhat”.

Arra, hogy Benkő jó miniszter-e, azt felelte: nem tudja, mert ez a honvédelmi bizottságban mindmáig nem derült ki. „Nem tudom, hogy hogy vezeti a tárcát. Ha úgy, ahogy a Parlamenttel bánik, akkor nem lehet jó miniszter” – mondta Harangozó.

Kiemelt viszont két dolgot: egyrészt, hogy a honvédelmi tárca 1300 milliárd forintot készül elkölteni, úgy tűnik, „geopolitikai, illetve konkrétan pártpolitika céllal”. „Akivel Orbánnak konfliktusa volt, onnan vettünk sok száz milliárdért valamit és akkor a hosszú csend van” – illusztrálta, hozzátéve: „nem tűnik okos dolognak” annyiféle helyről vásárolni fegyvereket, hiszen azokat meg kell tanulni használni és karban is kell tartani.

Másrészt a tárcát nyáron „lefejezték a miniszter alatt, mindenkit levágtak, aki katona volt”, és Rogán Antal propagandaminisztériumából vittek át jogi meg közigazgatási államtitkárokat a honvédelmi minisztériumba. Az 1300 milliárd forint elköltését tehát szakemberek és katonák helyett ők irányítják majd.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: