Vadai Ágnes DK - Fotó: Vadai Ágnes FB oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demokratikus Koalíció írásban tette fel azt a kérdéssort, melyre valahogy nem igazán akarnak válaszolni.

Vadai Ágnes a DK szakpolitikusa jegyzi azt a sajtónak eljuttatott kérdéscsomagot, amit ha tehetnének leginkább eltusolnának a kormánypártok.

Vadai úgy fogalmaz: Egy semmit sem bizonyító fényképre alapozott feljelentés másnapján már kihallgatást és házkutatást tartott a rendőrség Pikó András józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölt kampányközpontjában, holott a választás rendje elleni bűntett gyanúja semmiképp sem volt megalapozottnak tekinthető.

A Demokratikus Koalíció kérdést intéz Pintér Sándor belügyminiszterhez, azt firtatva, hol tart a nyomozás azokban a sokkal régebbi, Fideszhez köthető ügyekben, ahol a választás rendje elleni bűntett gyanúja lényegesen megalapozottabb.

Terézvárosban a 2014-es önkormányzati választáson Schmuck Andor pártja, tavaly Erzsébetvárosban Lévai Kataliné másolt ajánlásokat a Fidesz ajánlóíveiről, Nyírbátorban pedig Simon Miklós fideszes képviselőjelölt számára próbáltak készpénzért szavazatokat vásárolni.

Azt is megkérdezzük, megindították-e már a nyomozást Hoffmann Tamás, Újbuda fideszes polgármestere ügyében, aki néhány napja kedvezményes vásár ürügyén gyűjtötte a választók adatait, vélhetőleg megvalósítva a személyes adattal történő visszaélés bűntettét.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: