Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szellemi fogyatékosnak, bolondnak, közismert őrültnek nevezte Tarlós István egy nyilvános eseményen a hozzá a főpolgármester-jelölt vita kérdésével odalépő Tordai Bence párbeszédes parlamenti képviselőt. Tarlós valódi énje a felszínre tört.

„A választáson jól meg fogom verni az hazudós, tutyimutyi, tétova, mamakedvence főnökét” – mondta Tarlós István Tordai Bencének, aki egy levelet akart átadni a főpolgármesternek egy sajtótájékoztató előtt a Margitszigeten. Tarlós két percig megafonon keresztül üvöltött Tordai arcába, közismert bolondnak, őrültnek, gyáva, nyavalyás embernek nevezte, azt mondta neki, orvosra van szüksége, majd azzal kezdte meg a sajtótájékoztatóját, hogy „elég furcsa világot élünk – a szellemi fogyatékosokat el kell viselni és türelmesnek kell lenni velük”.

Karácsony Gergely nem látta a videót, de ismeri a főpolgármester diplomatikusan fogalmazva „sajátos” stílusát. A levelet próbálták kézbesíteni neki, amelyben az van, hogy minden feltételt elfogad, ami Tarlósnak fontos, csak legyen vita. Úgy tűnik, Tarlós István jóval nehezebben viseli a lehetőségeikhez képest is szerényebb bírálatokat. Ez is jó lehetőség a budapestieknek szerinte: kire akarnak szavazni, aki egyre gorombább stílusban támadja az ellenvéleményen lévőket, vagy aki mosolyogva tűri a kormánymédia lejárató kampányát.

Közölte: ha Tarlós úgy érzi, hogy nem bír el vele és hozni akarja a többi „ellenzékinek maszkírozott” jelöltet, hozhatja. Szívesen beszél a zuglói eredményeiről és arról is, hogyan nehezítette meg a munkáját az ottani Fidesz. Bárhol, bármikor rendelkezésre áll, csak legyen vita, beszélgessenek Budapest jövőjéről, ne építsenek párhuzamos valóságokat.

A 15 pontos Orbán-Tarlós-megállapodásról is volt szó, és arról is, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az csak akkor érvényes, ha Tarlós István lesz a főpolgármester. Karácsony Gergely szerint ez önmagában felháborító, ráadásul nem is jó a megállapodás, ennél több kellene a budapestieknek.

Hol van a kormány által említett ezermilliárd? Van a Liget projekt és több stadionépítés, amelynél vastagon fogott a ceruza, de annál a bizonyos fejlesztési tanácsnál hárommilliárd szerepel. Tehát az ezermilliárdból három van benne valóságban a költségvetésben, ráadásul ez választási év, azután talán még annyit se kapna Budapest. Karácsony szerint a megállapodásnak az a hangulata és a tartalma is, hogy „nagyon kiszúrtunk veletek, de becs’szó, már nem veszünk el semmi mást”, nem csorbulnak tovább az önkormányzati jogkörök. Felhívta a figyelmet: a főváros elveszítette az iskoláit, kórházait, forrásait, a Városligetet, HÉV-járatait, és így tovább. A 3-as metró korrupciógyanús felújításán kívül más, a budapestieknek fontos fejlesztés nem volt, a fővárosban élőknek az az élményük, hogy ami nekik fontos, arra nincs pénz, ami Orbánnak fontos, arra van.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt szerint azért felháborító a hangnem és a tartalom, ahogy Gulyás Gergely az említett megállapodásról beszélt, mert ez azt feltételezi, hogy Orbán Viktor magánszemély és Tarlós István magánszemély, mint két hűbérúr kötött megállapodást. Ha nem magánemberként írták alá – márpedig ez van a papíron -, akkor a közhatalom mögött meglévő állampolgári akarat számít. Ha a budapestiek úgy döntenek, hogy nem fideszes jelöltre akarnak szavazni, mert úgy érzik, az elmúlt 9 év a Fidesz hatalmi érdekeiről szólt, akkor ez demokratikus joguk. A választási akaratot megfélemlítéssel, forráskivonással, személyre szabott jogalkotással eltántorítani elfogadhatatlan és felháborító – hangsúlyozta Karácsony Gergely.

Nem háborús helyzetet szeretne kialakítani, hanem a mostani megalázó, a budapestiek torkán mindent lenyomni akaró politikával szemben újat. Szerinte az együttműködés nem behódolást, nem szolgaságot jelent. Tarlóst azzal békítették meg, hogy abbahagyják az einstandot. Gulyás azzal fenyeget, hogy elvesznek még valamit, pedig alig maradt, „csak az önbecsülésünk”. Amikor Pikó András kampánycsapatát próbálja megfélemlíteni a rendőrség, a budapestiek önbecsülését piszkálja fel, és biztos benne, hogy nem engednek a zsarolásnak. Ha már Orbán harci kutyákhoz hasonlította a kormányát, azt szeretné üzenni, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap

Ezer és ezer olyan ügy volt, amikor Fidesz és Fidesz által felbérelt álellenzékiek visszaéltek az állampolgárok személyes adataival (Zuglóban például halottak nevei szerepeltek ajánlásokon), rendszeresen történtek feljelentések, mégse történt semmi nem ment ki a rendőrség. Ehhez képest egy Magyar Nemzet-cikkre, egy semmit nem bizonyító képre és egy Kocsis Máté hívó szavára alapozva a rendőrség két napon belül házkutatást tartott a VIII. kerületi ellenzéki jelölt kampányközpontjában, azokat vegzálva, akik csak a hivatalos okiratokat adminisztrálták. Ilyet utoljára Moszkvában láttunk, ahol visszaesett ugyan az állampárt támogatottsága, de sok ellenzéki el se indulhatott. Nem szeretné, ha Budapest ilyen értelemben Moszkvává válna, úgy fogalmazott: megvédik a város becsületét október 13-án.

Ahogy az index megírta, Tarlós már csütörtökön is szóváltásba keveredett, akkor a Párbeszéd aktivistái egy budapesti rendezvény előtt próbálták megtudni tőle, hogy kiáll-e vitázni Karácsony Gergellyel. Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor megengedte-e neki, hogy vitázzon, Tarlós azt felelte, hogy „én önálló ember vagyok, haver. Mit orbánviktorozik? Maga beteg, tényleg? Menjen el az orvoshoz, haver!” – felelte a megismételt kérdésre, majd meglapogatta az őt számon kérő aktivista vállát. Tarlós azzal zárta a beszélgetést, hogy: „maguk gyávák, félnek, mert a Karácsony főnökük igen szarul áll.

Forrás: Klubrádió


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: