Hernádi Judit - Fotó: Tiszeker Dániel /Színház.hu/
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  
Hihetetlen, hogy egy élet munkáját, amit Hernádi Judit letett az asztalra azt egy csettintéssel elintézik, csupán azért, mert neki sem tetszik a rendszer? 

 

Egy demokráciában lehet viccelődni a hírekkel, 2012 után azonban már nem volt demokratikus a helyzet – véli a színésznő, aki épp 2012-ben, az alaptörvény beiktatása után szállt ki a Heti Hetesből.


Kövess minket facebookon is


Mindig is azt gondoltam, hogy a színháznak a máról kell szólnia – meséli Hernádi Judit a HVG-nek adott interjúban. A színésznő két legutóbbi szerepét a menekültekkel szembeni gyűlöletkampányra reflektáló A félelem megeszi a lelket című Fassbinder-darabban és a korrupcióval és a celebvilág mocskával szembesítő Chicagóban kapta.

Szerinte a szórakoztató színháznak is van értelme, de nem árt, ha az emberek egy-egy gondolattal mennek haza. „Örülök a lehetőségnek, hogy Alföldi Róberttel megcsinálhattam ezt a két előadást az Átriumban. De nehogy már azt mondassák velem, hogy amit eddig csináltam, az szar volt!”

Hernádi Judit hangulatember hírében áll, melankolikus, depresszív hajlamokkal. Azt mondja, elszomorítja az igazságtalanság, a hazugság, az önbecsapás. „A melankolikus kinézetem gyakran abból fakad, hogy nehezen ismerem meg az embereket, nem tudom a nevüket. Azt kompenzálom, hogy fogalmam sincs, éppen kivel beszélek. Van három-négy kollégám, akinek minden alkalommal bemutatkozom. Azt hiszik, viccelek” – mondja a színésznő, aki 2012-ben, az alaptörvény beiktatása után szállt ki a Heti Hetesből.

Úgy véli, egy demokráciában lehet viccelődni a hírekkel, 2012 után azonban már nem volt demokratikus a helyzet. „Évekig őszintén, naivan hittem abban, hogy változás történik az országban, van értelme a véleményalkotásnak. A frappáns megmondásokkal igyekeztünk a jelenségek lényegére rávilágítani. De rá kellett jönnöm, hogy tévedtem. Ráadásul beszorítottak a baloldalra, holott soha nem szimpatizáltam a szocialistákkal, bár baloldali érzelmű vagyok.”

Forrás: HVG / BalraMagyar


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here