Radócz Zoltán - Fotó: MSZP
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Minden nap lopnak a szolnokiaktól – ennek megállítását ígéri október 13-át követően Radócz Zoltán az Összefogás polgármesterjelöltje, ismertették az MSZP sajtótájékoztatóján.
Megállítja a települések folyamatos fideszes kirablását október 13-tól Szolnokon és mindenhol az Összefogás – erről tartott sajtótájékoztatót csütörtökön, Budapesten Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes és Radócz Zoltán az MSZP Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke, az Összefogás szolnoki polgármesterjelöltje.

Az egyik központi tétje tehát az október 13-ai választásoknak, hogy folytatódik-e a települések vagyonának elherdálása, a fideszes nyerészkedés és a közvagyon széthordása, mondta Harangozó Tamás. „Minden, az ellenzéki együttműködés égisze alatt indult polgármester és testületi többség át fogja világítani az elmúlt évek gazdálkodását, meg fogják szüntetni a pazarlásokat, lopásokat, a fideszes kifizetőhelyeket. Az utolsó fillérig pontos elszámoltatás lesz!” – tette hozzá. Elmondta, hogy a meglévő forrásokat a helyi közösségek érdekében oktatásra, egészségügyre, utakra, helyi közszolgáltatásokra és értelmes munkahelyteremtő beruházásokra fogják költeni.

Radócz Zoltán, az Összefogás szolnoki polgármesterjelöltje szerint az egyik legfelháborítóbb eset az Elios-ügy volt Szolnokon. „Az Elios-botrány kirobbanása után a szolnoki önkormányzat Ellenőrző Bizottságának elnökeként kezdeményeztem, hogy folytassunk helyi vizsgálatot [az ügyben] az Ellenőrző Bizottság bevonásával. A fideszes többség ezt még napirendre venni sem engedte” – mesélte Radócz, de botrányos ingatlanmutyikra is hozott példát: „Idén kiderült, hogy Szalay Ferenc polgármester sunyi módon fedezi Várhegyi Attila teleküzletét, amelyen a város már 1 nap alatt 10.000.000 forintot bukott, azóta visszabérlik az ingatlant” és ezzel minden nap meglopják a szolnokiakat – folytatta a jelenlegi városvezetés mindennapi lopásának ismertetését Radócz.

Az ellenzéki polgármesterjelölt a bérlakások elkótyavetyélésével és mutyizásával kapcsolatban elmondta: „Közérdekű adatigényléssel fordultam a polgármesterhez, aki közölte, hogy a lakáseladásokkal kapcsolatos értékbecslések nem közérdekű adatok, ami döbbenetes számunkra, hiszen Szolnok város vagyonáról, a szolnoki polgárok vagyonáról van szó!” Radócz elmondta, jelenleg is perben áll Szolnok város önkormányzatán belül közvetlenül Szalay Ferenccel, aki személyesen döntött nagy értékű ingatlanok töredékárú üzleti célú átjátszásáról, ami a szolnokiakat is felháborította.

„Két témában, ismeretlen tettes ellen teszem meg a feljelentést: hivatali visszaélés gyanúja és bűntette és jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt, innen a postára vezet az első utam” – közölte Radócz. „Teszem mindezt azért, mert egy legalább 20.000.000 forintos ingatlant Szolnok város vezetése [továbbértékesítésre] eladott 4.160.000 forintért. Megengedhetetlen Szolnok város vagyonának elherdálása, és a vagyon átjátszása” – tette hozzá.

A lopás leleplezését követően Radócz Zoltán, az MSZP Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetének elnöke, az Összefogás szolnoki polgármesterjelöltje az alábbi ígéretét tette a szolnokiaknak: „2019 október 13-án, ha a szolnoki Összefogás jelöltjeként engem választanak meg a szolnoki polgárok, minden korrupcióval leszámolok Szolnokon, minden ügyet ki fogok vizsgálni és minden forintot visszaszerzünk Szolnokon!”

 

Forrás: MSZP

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: