Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kocsis Máté beváltotta a fenyegetését, a mai napon rendőrök rohanták le az ellenzék VIII. kerületi kampányközpontját

Politikailag kulcsfontosságú, a mindennapjaink szempontjából talán a parlamenti választásnál is fontosabb – október 13-án polgármestereket, helyi képviselőket választ Magyarország.

Fideszes beépített embert talált a kampánycsapatában – mondta Pikó András az ellenzék józsefvárosi közös polgármester-jelöltje, a Klubrádió volt riportere a Megbeszéljük című műsorban.
Az októberi önkormányzati választáson induló jelölt beszámolója szerint miután kiszivárgott az egyik posztja, amelyet az aktivisták számára fenntartott zárt facebookos oldalra tett ki, már tudták a csapatban, hogy a kormánypártnak dolgozó ember is van köztük.

Pikó szerint ezt megerősítette, hogy a Fideszhez került az a szintén a támogatói csoport számára közölt kép is, amelyen a segítők épp a beérkezett ajánlóíveket ellenőrzik, hogy biztosan megfeleljenek az előírásoknak. A Fidesz ezen fotó alapján – amelyen egy szobában emberek számítógépen írnak – próbálta teljesen alaptalanul rájuk húzni a nyilvánosságban, hogy a választók személyes adataiból tiktos adatbázist építenek.

Az ellenzéki jelölt a műsorban megismételte, a részükről semmiféle csalás nem történt, ellenben a Fideszről egyértelműen tudható, hogy szavazatokat vásárol, óvónőket kényszerít kormánypárti ajánlóívek aláírására, a kerületi lapot a saját propagandakiadványaként használja, valamint visszaél a megszerzett adatokkal – lásd Kubatov-listák.

Pikó András arról is beszélt, – amint arra számítottak – annak ellenére, hogy az ellenzéki aktivisták ellenőrizték az ajánlóíveket, a választási bizottság így is sok esetben állapított meg formai hibákat, ezért sok ajánlást veszítettek. Nem úgy a VIII. kerületben hirtelen feltűnt, az ellenzéki szavazatok megosztására alkalmas jelöltek, akiknél a bizottság semmilyen problémát sem talált.

Házkutatás miatt szállt ki a rendőrség szerda késő délután Pikó András VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt kampánystábjához. Szinte hihetetlen, hogy ha ellenzékiek esetén tartanak nyomozást, milyen gyors a rendőrség.

Pikó András a hvg.hu-nak megerősítette, hogy házkutatás miatt rendőrök mentek a Baross utcai kampányközpontjukba. Elmondása szerint a rendőrök a kampányfőnökével, Udvarhelyi Tesszával beszéltek, de nem tudja, hogy ez kihallgatásnak minősült-e.

Nincs könnyű dolga annak, aki meg akarja törni a Fidesz tízéves uralmát Józsefvárosban, főleg azzal a hátszéllel, ami Sára Botondnak van. Pikó András ellenzéki jelölt mégis bizakodó. Pikó elmondta a Klub Rádiónak, hogy nem csaltak, nem követtek el semmilyen törvénysértést, pusztán az aktivisták beérkezése után azt adminisztrálták, hogy minden ív visszajött-e rendben. Kocsis Máté műbalhéja semmi másról nem szól, csak annyi hogy retteg a FIdesz Pikótól, s megpróbálják ellehetetleníteni az ellenzéki jelöltet.

A Kubatov-listák után bezzeg nem nyomoznak, a rosszul összeszámolt szavazatok se zavarták őket, meg a kerti pottyantósokba bejelentett ezernyi fideszes kamuszavazó se ingerelte ezt a derék választási bűnbandát feljelentéstételre.
Még milyen mélyre süllyed ez a mocsadék bagázs?

Forrás: HVG / Klub Rádió / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: