Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap robbant a bomba, hogy a Fideszes Farkas Flórián emberének, a szolnoki roma önkormányzatot vezető Kozák Ferencnek alig 4 millió forintot kellett fizetnie egy belvárosi bérlakásért, amit egy héttel később eladott. Voltak, akik nála is olcsóbban jutottak ingatlanhoz. A Fidesz-botrányból rendőrségi ügy lett.

A 24.hu írta meg, hogy egy 25 millió forintos belvárosi ingatlant, 4 millió forintért játszott át a fideszes önkormányzat, Szalay Ferenc polgármester bizalmasának.

Szolnok bérlakás-politikájáról hosszú ideje próbált pontosabb képet kapni az MSZP frakcióvezetője, Radócz Zoltán, mert az önkormányzat sem az ingatlanállományról, sem az értékesítésekről nem tett közzé információkat.

Az ellenzék közös polgármester-jelöltje januárban kért először betekintési lehetőséget a 2017-ben és 2018-ban eladott lakások szerződéseibe, és a hozzájuk tartozó értékbecslésekbe.

Szalay Ferenc polgármester válaszleveleiből az derült ki, hogy az önkormányzat két év alatt negyven lakást értékesített a bennük lakó bérlőknek. A nevüket adatvédelmi okokra hivatkozva nem közölte. Az összesítésből azonban kitűnt, hogy voltak, akik Kozák Ferencnél is szerencsésebbek voltak. A két év alatt értékesített lakások átlagára ugyanis alig haladta meg a 2,6 millió forintot.

Elfogadhatatlan, hogy miközben több százan várnak arra Szolnokon, hogy önkormányzati lakáshoz juthassanak, addig a fideszes városvezetés nevetséges összegekért eladja a város ingatlanjait a haveroknak, akik aztán már piaci áron értékesítik azokat- reagált az ellenzék a tegnap robbant botrányra

Majd kijelentik, hogy az a vezető, aki képes megkárosítani a városát és annak lakóit, az erkölcsileg és politikailag megbukott, és vállalnia kell tetteinek büntetőjogi következményeit is.

Véget kell vetni a városi tulajdon elherdálásának és a nyerészkedésnek, ezért a szolnoki fideszes lakásmutyi leállítása érdekében hűtlen kezelés és sikkasztás miatt feljelentést teszünk- derül ki a közleményükből

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy a Fidesz-vezetés Szolnokon egy középkategóriás használt autó áráért herdálja el a belvárosi lakásokat, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa: a Fidesz-világban csak a korrupció működik olajozottan.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: