Orbán Viktor, 2019.07.01. - Fotó: OV közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Azok a nyugdíjasok is megkapják a 9000 forint értékű rezsiutalványt, akiknek nem lenne könnyű dolguk, ha fel akarnák azt használni.
Egy hete kezdte el kézbesíteni a rezsiutalványokat a Magyar Posta. Logisztikai okokból először a budapesti nyugdíjasok kapják meg a háromszor 3000 ezer forintos utalványt, de mint az a Magyar Államkincstár oldaláról kiderül, a külföldön élők és a börtönbüntetésüket töltők is megkapják a kormány extra ajándékát.
Már az ország bármely pontján viheti a postás az összesen 9000 forint értékű rezsiutalványt, melyet a gazdaság vártnál jobb teljesítményének köszönhetően kapnak meg a nyugdíjasok. A kormány ugyanis úgy döntött, hogy ez lehetőséget teremt arra, hogy a legidősebbek számára egy kis segítséget nyújtsanak az októbertől induló fűtési szezon költségeihez.

Mint az kiderült a Magyar Államkincstár honlapjáról, ezeket az utalványokat nem csak az országhatárainkon belül élők kaphatják meg, hanem azon nyugdíjasok is, akik külföldön élnek. Hogy ők mire és hogyan tudják majd felhasználni az utalványokat, az kérdéses. Az állami ajándékkal ugyanis csak Magyarországon lehet fizetni, így a külföldön élő nyugdíjasnak garantáltan nem lesz extra segítség, abból legfeljebb a Magyarországon élő rokonok tudnak profitálni.
A külföldön élő nyugdíjasoknál valamivel összetettebb a helyzete azon idős magyaroknak, akik büntetésüket töltik valamely hazai intézményben. Az Államkincstár tájékoztatása szerint ha előzetes letartóztatását vagy szabadságvesztés-büntetését töltő személy az ellátásainak átvételére meghatalmazott valakit, akkor a rezsiutalványt is ez a személy fogja postai úton megkapni.

Abban az esetben, ha a büntetését töltő nyugdíjas bankszámlán kapja a nyugdíját, akkor a nyugdíj folyósítónál megadott levelezési címére érkezik a rezsiutalvány. Ha a büntetés-végrehajtási intézetbe érkezik a nyugdíj, a 9000 forintos extra juttatás is a börtön címére érkezik, a jogosult nevével a borítékon.

rezsi utalvány, 2019 – Fotó: BalraMagyar

“logisztikai okokból először a budapesti nyugdíjasok kapják meg”, aha „logisztikai okokból”… vagy esetleg a Fidesz belsős mérései szerint Tarlós elég sz@rul állhat Karácsonnyal szemben. Arról nem is beszélve, hogy ez konkrétan alamizsna, 25 euro. Euroövezetben egy kávét és egy szendvicset adnak érte. Itt ennyivel választást befolyásolhatsz.

Forrás: Privátbankár / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: