Habis László, Eger polgármestere és Orbán Viktor - Fotó: egrisztorik.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ötezer forint. Ennyit ér a kormánypárt egri helytartójának az idősek szavazata. De ezt se adják könnyen…

Ötezer forint. Ennyit ér a kormánypárt egri helytartójának az idősek szavazata. De ezt se adják könnyen: az űrlapért meg kell jelenni a városházán.
Igen, sajnos ötezer forint nagyon sok nyugdíjasnak nagyon jól jön napjaink Magyarországán, ami ugye Orbán Viktor és a Fidesz lassan tízéves kormányzása után tart ott, ahol tart. Ezt inkább szégyelnie kellene az országnak, valamint Eger fideszes városvezetésének, mint hivalkodni vele. Azonban a közelgő önkormányzati választás lebontotta a gátlásokat. Habis hivatala az alábbi közleményt küldte szét:

“Júniusban Habis László polgármester úr javaslatára döntött a Közgyűlés arról, hogy a gondoskodás és a felelősségvállalás keretében – idén szeptembertől – az önkormányzat minden egri, 65 év feletti személyt évente 5.000 Ft összegű települési támogatásban részesít. A jogosultságnak két feltétele van: az egri lakóhely és a 65. életév betöltése.”.

Ötezer forint. Talán már egy közepes bevásárlásra se elég. De arra talán igen (legalább is a Fidesz logikája alapján), hogy nyomorgó, reményvesztett embereket a hála csalóka érzésével töltsön el. És talán lesz, aki ezért szavaz Habisra október 13-án. Gyalázat, hogy ennyire lőtték be az idősek ingerküszöbét Egerben. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy ez nem Habis, nem a Fidesz pénze. Ez mindannyiunk pénze. Az időseké is, akik hosszú évtizedek munkájával építették az országot.

De van itt egy még szégyenteljesebb csavar is a történetben. Ezt a komoly összeget nem adják csak úgy oda az egri nyugdíjasoknak. Egészségi állapottól függetlenül minden idős embernek szépen be kell fáradnia a Tekintetes Urakhoz, a Polgármesteri Hivatal Szociális Csoportjához, kitöltenie egy nyomtatványt és személyesen kérnie Eger uraitól az alamizsnát. Amit aztán valamikor kipostáznak. Persze az űrlapot később postán is be lehet küldeni, de a nyomtatványért bizony be kell menni. Ez igen. Ennyit érnek az idős emberek ma Habis és a Fidesz szemében.

Forrás: Egri Ügyek

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: