Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán korábbi minisztere borított.

Ilyen centralizált hatalom még a pártállam késői éveiben sem működött, és most sem működhet sokáig. Vagyis bukásra van ítélve. A változásra bizonyosan nem kell hosszú éveket várni – állítja Pálinkás József a Hírklikknek adott interjújában.


„Komoly változáshoz csak a politikai erőviszonyok jelentős átalakulása vezethet, például egy olyan politikai formáció megjelenése, amely képes a társadalomban létrehozott esztelen megosztottságot feloldani” – ezt mondja Pálinkás József a Hírklikknek adott interjújában, és azt is hozzáteszi, hogy nem fél kimondani: új pártra lenne szükség.

A Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, egykori miniszter az Orbán-kormányban, azt is állítja, hogy ilyen centralizált hatalom még a pártállam későbbi éveiben sem működött, és most sem működhet sokáig.

Vagyis bukásra van ítélve. A változásra bizonyosan nem kell hosszú éveket várni, állítja. Pálinkás szerint a Fidesz mögül elment a szakértői gárda jelentős része.

“Persze akad néhány nagy önbizalmú fiatal, akik a jövőbeni karrier reményében odaállnak a hatalom mellé, akik azonban a szigorú jogállami működést és egy konszolidált, igazi versenyen alapuló piacgazdaság működését tarják kívánatosnak, azok közül egyre többen látják, hogy nem ebbe az irányba megyünk, és inkább csendben, vagy véleményüknek hangot adva elfordulnak a Fidesztől.

Márpedig ez súlyos veszteség; a szakemberek tudása szükséges volna a jó kormányzáshoz, ahhoz, hogy működjön a közigazgatás, az oktatás, az egészségügy” – mondta.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: