Tarlós István - Fotó: 24.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Másfél hónappal a választás előtt kiélezett verseny néz ki a két esélyes főpolgármester-jelölt, Tarlós István és Karácsony Gergely között – írta a 24.hu, amely szerint a kormányhoz közeli intézetek nem publikált mérései is arra utalnak, hogy Tarlós veszített az előnyéből.

A lap szerint ennek több is oka lehet, közrejátszhat például, hogy

a májusi EP-választásra a Jobbik és az LMP is meggyengült Budapesten, és feltehető, hogy korábbi szavazóik egy része vagy távol tartja magát a politikától,vagy a DK–MSZP–Momentum-tömb felé mozdult el.

Mások arról beszélnek, hogy Tarlós a meglehetősen visszafogott kampánya miatt tarthatott ott, ahol.

A lap megjegyzi, hogy a főpolgármester a saját stábjával szeret dolgozni, ezért kötélhúzás zajlik a fideszes kampánystábok között, Karácsonnyal ellentétben Facebook-oldala pedig egyáltalán nincs, mert idegen számára ez a világ.

Olyan, aki „az e-maileket is csak kinyomtatva hajlandó olvasni”.

Ugyanakkor a plakáthelyek, a kültéri hirdetések, a közmédiabeli megjelenések mind a regnáló főpolgármester kampányának lesznek fenntartva, szinte kizárólag – tette hozzá a lap.

A médiafölényt Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke szerint is lehetetlen ellensúlyozni, Karácsonyék például ezért is aktívabbak a közösségi médiában.

A 24.hu úgy összegez, a két jelölt fej fej melletti állása mindezek alapján inkább csak pillanatképnek tűnik.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: