Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Palkovics minisztériumában már mennek a lefejezések.

Két államtitkárt is felmentettek. derül ki a pénteki Magyar Közlönyben megjelent két határozatból – szúrta ki a 24.hu. Mindkét államtitkár az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz kötődik.

Az egyikük Weingartner Balázs, aki a fenntarthatóságért felelős államtitkár volt eddig, míg a másikuk Kara Ákos pedig az infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkári posztot töltötte be az Innovációs és Technológiai Minisztériumban.

Az államtitkárok távozásáról már korábban lehetett tudni, múlt héten jelentették be egy kormányinfón, azonban a hivatalos felmentések csak most érkeztek meg – emlékeztet a portál.

Kara Ákos posztját az ITM korábbi parlamenti államtitkára, Cseresnyés Péter fogja betölteni. Weingartner helyére pedig Schanda Tamás eddigi európai uniós ügyekért felelős államtitkár érkezik. Az európai ügyekért a jövőben Perényi Zsigmond felel. Az ITM újonnan létrehozott építésügyért és infrastrukturális környezetért felelős posztját Boros Anita tölti be.

Az idézett kormányinfón nem került szóba, hogy az infokommunikáció és a fenntarthatóság jövőbeni államtitkári szintű képviselete megmaradna.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: