zala-megyei-kórház-ct - Fotó: delzalapress.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

DK: Most a zalaegerszegi kórház vált működésképtelenné – Ki kell hirdetni az országos egészségügyi válsághelyzetet

Alotti Nasri húsz év után távozik a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Szívsebészeti Osztályának éléről, derült ki a Facebookon terjedő felmondóleveléből. Ebben azt írja, júniusi szabadsága idején a közreműködésével bekerült az osztályra egy sürgős szívműtétet igénylő beteg, aki „indokolatlan egy hét tartózkodás után, műtétre várva meghalt”.

Azt írja, az eset komoly lelki válságot okozott számára, mivel a munkatársai nem adtak neki meggyőző, érvekkel támogatott válaszokat az esetről. „Szóbeli közlésem ellenére ön és orvosigazgató úr az ügyet semlegesen kezelték. Elvártam volna legalább egy belső vizsgálatot az ügyben” – írja a kórház főigazgatójának, Halász Gabriellának címzett levelében… – írja a 444.hu.

Csütörtökön derült ki, hogy felmondott a zalaegerszegi kórház szívsebésze, mert megviselte, hogy távollétében elhunyt egy napokig ellátatlanul fekvő beteg. A felmondott orvos most arról beszélt az Indexnek, hogy éjszakánként azért imádkozott, hogy ne essen be sürgős beteg, mert a kórház nem tudta volna ellátni. Szerinte rendszeresen kellett elhalasztaniuk fontos műtéteket az ellátási hiányosságok miatt. A kórház természetesen most fideszes államtitkárokhoz méltóan hazudozik a körülményekről; pártkatonából mindig lesz elég, ha orvosból nem is.

A Demokratikus Koalíció szerint azonnali hatállyal ki kell hirdetni az országos egészségügyi válsághelyzetet, és át kell világítani a kórházakat, hogy kiderüljön, hány magyar kórház vált működésképtelenné a kormány megszorításai miatt! A DK szerint amíg az egészségügyért felelős minisztert Kásler Miklósnak, a miniszterelnököt pedig Orbán Viktornak hívják, addig minden nap megmenthető magyar emberek fognak meghalni a kórházakban. Ide vezetett, hogy a Fidesz 9 éve talicskával vonja ki a pénzt az egészségügyből és nem becsüli meg az orvosokat és ápolókat. – áll a DK közleményében.

Dr. László Imre
országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató
DK

Keresztes Csaba
az ellenzék közös zalaegerszegi polgármesterjelöltje


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: