Fotó forrása: youtube
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az e-heti Népszavában jelent meg Bolgár György írása. A Klubrádió népszerű műsorvezetőjének rovata ezen a héten Kövér Lászlóval foglalkozott. Nem is akárhogyan. Maradjunk annyiban ennyire cikibe rég került a nagy ház mestere.

Cafatokra szedte mindazt az ostobaságot, amit az elmúlt időszakban Kövér a közéletbe fröcsögött. Bolgár György az alábbiakat írta:

Azt állította Kövér László, az Országgyűlés elnöke (a reformátusok szárszói konferenciáján), hogy „a liberális demokrácia ott lépett tévútra, amikor totálissá tette az egyéni szabadságjogokat.”

Ezzel szemben a tény az, hogy nem tette totálissá. Az egyes ember szabadságjogai odáig terjednek, ahol a másik ember jogai kezdődnek. Ahol viszont a közérdekre hivatkozva az egyéni szabadságjogokat korlátozzák vagy elnyomják, előbb-utóbb megszűnik a szabadság, és jön az önkényuralom vagy a nyílt diktatúra. Kövér László itt lépett tévútra.

Azt is állította az Országgyűlés elnöke (ugyanott), hogy ha mindenkinek mindenhez joga van, az káoszhoz vezet, a közösség felszámolja önmagát, mert ha „semmilyen közös meggyőződés nem tart össze bennünket, akkor nem vagyunk még horda sem, akkor magányos hiénák vagyunk, akik bármikor hajlandók átharapni saját fajtársaink torkát is.”

Ezzel szemben a tény az, hogy – kezdjük itt – a hiénák klánokban élnek. Másodszor: nincs olyan liberális társadalom, ahol mindenkinek mindenhez joga van. Harmadszor: saját fajtársaik (khm, micsoda? Fajtárs?) torkát az emberiség különböző csoportjai a történelem során rendszeresen átharapták, a liberális demokráciákban viszont ezt jóval kevésbé tették meg, mint más társadalmi rendszerekben. És végül negyedszer: a liberális demokráciákban is van közös társadalmi meggyőződés, csak ez nem kötelező. A többség elismeri, hogy lehetnek más meggyőződésű csoportok is. Ahelyett, hogy átharapnák a torkukat. Akár fajtársak, akár nem.

Azt állította továbbá Kövér (szintén a reformátusok körében), hogy „mára odáig jutottunk, hogy mindent, így a biológia törvényeit is szabadságunkban áll megtagadni.”

Ezzel szemben a tény az, hogy a homoszexualitás vagy a különböző nemi, illetve szexuális kisebbségekhez tartozás nyílt vállalása (amire Kövér nyilvánvalóan céloz) nem a biológia törvényeinek megtagadása, hanem a biológia törvényeinek elismerése. Ha valaki itt letagadja a valóságot, az éppenséggel az Országgyűlés fideszes elnöke. Ide jutottunk.

Azt állította ezen kívül Kövér László (ugyancsak Balatonszárszón, az állam és az egyház szerepéről szólva), hogy „kommunista találmány” a politikát és a vallást két különböző dolognak nevezni.

Ezzel szemben a tény az, hogy a politikától, pontosabban az államtól nem a kommunisták, hanem a francia felvilágosodás választotta el az egyházat, amely addig szoros összefonódásban élt a világi hatalommal. Ezt nevezik szekularizációnak, ha véletlenül Kövér nem tudná, bár ilyen véletlen nincs. A kommunisták egyébként tényleg egyházellenesek voltak, de azért nem árt felidézni a mostani szárszói konferencián is részt vett Trócsányi László szavait 2016-ból, aki még igazságügyi miniszterként, egy a reformációval foglalkozó eseményen azt mondta: „a kereszténységnek kromoszómáiban rejlik az állammal való potenciális konfliktus, az állam- és jogrenddel szembeni gyanakvás”, hiszen Jézust az akkori világ két legfejlettebb jogrendszere együtt ítélte halálra, majd üldözte tanítványait. Ennyit a kommunista találmányról.

Oszd meg ha egyetértesz Bolgár Györggyel


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: