Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Akik ellenzéki internetes csoportokban szoktak szerveződni, kommunikálni azok számára valószínűleg nem ismeretlen K. Kovács Marika neve. aki az egyik legelszántabb ellenzéki internetes aktivista.

Most pedig virtuális tollat ragadott annak érdekében, hogy lerántsa a leplet az Orbáni választási utalványokról:

 

Olvasom a különböző oldalakon a kormány önkormányzati választást megelőző jótéteményét, nevezetesen, hogy a nyugdíjasoknak 9000 forint értékben un. rezsiutalványt ad. Nem pénzt, hanem utalványt.

Sokan szóvá tették, hogy miért 9000, miért nem 10 000, sokan feltették a kérdést, hogy hova lett az az 1000 forint, miért is nem lehetett tíz, az a kilenc? Bár erre a kormány egyik felelős embere már kérdés nélkül is választ adott azt, hogy most ennyire telik.

Azt már nem tette hozzá – bár amúgy is tudjuk, – ha valóban nem telik többre, akkor azt a feleslegesen utcákra rakott – Orbánt, a kormányt, a Fideszt népszerűsítő – óriásplakátok, a stadionok, a kisvasút, a kormánypropagandára költött milliárdok vitték el.

Sajnos nem az egészségügyben levő áldatlan állapotok felszámolására, az egészségügy megmentésére “pazarolták” el.

Azt viszont nem kérdőjelezték meg – vagy legalábbis én nem láttam, hogy megtették volna – hogy miért utalvány? Miért nem pénz?

Hisz ha a pénzt egyszerűen átutalják a nyugdíjasok számlájára, vagy a nyugdíjfizetéssel együtt juttatják el a nyugdíjasokhoz a postások, akkor megtakaríthatták volna az utalványok előállítására költött pénzt.

Nem is akarok, nem is merek arra gondolni, hogy valakinek a zsebébe is jutott ebből költségből.

Az is megfordult a fejemben, ha már rászántak a nyugdíjasokra 9000 (és nem 10 000) forintot, akkor miért kötik azt ahhoz, hogy csak a rezsire lehet elkölteni? Miért nézik agyilag fogyatékosnak a nyugdíjasokat, hogy nem tudják eldönteni, hogy mi az, amire legjobban kell nekik a pénz? Például a napi betevő falatra.

Mert van ám nagyon sok nyugdíjas, akinek az is gond, hogy legalább egyszer ehessen naponta. Vagy miért nem költheti gyógyszerre, hisz tudjuk, hogy az idős embereknek szüksége van gyógyszerre és azt is, hogy a gyógyszerek ára ma már megközelíti a csillagos eget – ellentétben az átlagnyugdíjas jövedelmével.

Szóval…, miért utalvány, miért nem pénz?

Gondoltam én a szegény, elesett, egyedül álló és egyedül élő idős falusi emberekre. Falvakban nincs a szolgáltatóknak kirendeltsége. Ezek a kis anyókák, apókák nem tudnak beutazni a legközelebbi városba, hogy beváltsák ezt a jótéteményt rezsiköltségre.

Évtizedek óta pénzintézeteknél van kis számlájuk, amiről levonják ezeket a költségeket.

Ha segíteni szeretne a kormány a nyugdíjasoknak, akkor miért okoz nekik gondot azzal, hogy ezt a segítséget igénybe is vehessék?
Most mi is legyen? Mit tehet ezzel a három darab három ezer forintos rezsiutalvánnyal?

Biztosan gondol arra, hogy de jó lenne igénybe venni, felhasználni! De nem tudja. Beteheti a vitrinbe, naponta ránéz és azt gondolja, milyen jó ember ez az Orbán Viktor! Gondol arra, hogy milyen nehéz a kisnyugdíjasok élete és segít rajtuk a rezsiutalvánnyal.

Hálásan köszöni és kéri, küldjenek urnát a szavazáskor mert feltétlen a Fidesz jelöltjére fog szavazni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: