Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A hat éven át (2012-2018) az Emberi Erőforrás Minisztériumot vezetett Balog Zoltánból nemsokára református püspök lehet – írja a hvg.hu. A lap szerint ezt református körökben már kész tényként kezelik. Balog teológus és lelkipásztor is, a középiskolát és az egyetemet Debrecenben, a reformátusoknál járta.

A lap szerint a reformátusok ennek érdekében a püspökké választás szabályait, kritériumait is módosították.

Ez unikum, és Balog esélyeit jellemzi az a tény, hogy az egyház még arra is hajlandó, hogy a püspökké választás kritériumait hozzá igazítsa.

Holott a bukott miniszterhez kevés olyan eredmény köthető, ami egyértelműen neki tulajdonítható, sokkal inkább a politikusként és egyházi személyiségként is visszás mozzanataira lehet emlékezni. Ezeket bőséggel taglalja a lap: a menekültkérdésben és a kormány idegenellenes retorikájára megnyilvánuló Balog kijelentette, a sarkításra, üzenetek egyszerűsítésére szükség van a politikai kommunikációban, a jézusi szeretetparancsra annyit mondott, mindenkit csak elvben lehet szeretni.

Balog asszisztált az egyházügyi törvény átalakításával a kisegyházak egyházi státuszának megvonásához, az oktatás értelmetlen centralizálásához, a szeme előtt tűnt el a romák felzárkóztatására szánt pénzek egy része, és nevét adta a kulturális állami intézményrendszer kormányközeli kézbe helyezéséhez.

Forrás: HVG

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: