Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Még lassabb lesz az ügyintézés a közhivatalokban a kormány létszámstopja miatt

Idén tavaszra már odáig fajult a létszámhiány a közszférában, hogy rövidültek a kormányablakok nyitvatartása. Az elégedetlenség folyamatos: a létszámhiány miatt a közszolgák egyre többet dolgoznak változatlan bérért, az emberek pedig egyre többet várnak, hogy el tudják intézni az ügyeiket.

A hivatalok nyáron akarták pótolni a hiányzó embereket, de a kormány egy kormányhatározatban váratlanul létszámstopot hirdetett. Most azok is bizonytalanságban vannak, akiket már elvileg felvettek köszolgának. Ide vezet, ha egy kormány nem becsüli a tisztességes munkát, és nem becsüli meg a dolgozó embereket.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány létszámstopja miatt még lassabb lesz az ügyintézés a közhivatalokban. Ez egy újabb kormányzati megszorítás, megint a mi életünkön, a mi időnkön spórolnak. Ha a kormány nem oldja fel a közhivatalok létszámstopját, akkor könnyen lehet, hogy szeptembertől szabadságot kell kivennie annak, aki valamit el akar intézni, mert több órás lesz az általános várakozási idő. A DK szerint a kormánynak vissza kell vonnia a létszámstopot és rendeznie kell a közszolgák bérét! – áll a Demokratikus Koalíció közleményében.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: