Karácsony Gergely - Fotó: Tóth Gergő - Forrás: nepszava.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A csepelieknek nem látványberuházásokra, hanem a hétköznapjaikat segítő fejlesztésekre van szükségük – mondta el Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt Budapesten azon a sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a XXI. kerület ellenzéki polgármesterjelöltjét, Erdősi Évát.

A csepelieknek nem “a lopakodó olimpia épületeire” és birkózócsarnokra, hanem újabb zöldfelületekre és a mindennapi életet segítő fejlesztésekre van szükségük.

“Nem Németh Szilárdokra, hanem a helyi közösséget szolgáló vezetőkre” van szükség

– jelentette ki Karácsony Gergely.

Azt mondta, az önkormányzati választás nemcsak a Fidesz és az ellenzéki pártok versenye, hanem arról szól, hogy a várost “közösen visszaszerezzük”. A kerületek és a főváros folyamatosan vesztették el az önkormányzatisághoz fűződő jogaikat, a várost “a Fidesz tulajdonképpen kiszervezte a budapestiek alól” – tette hozzá.

Karácsony Gergely közölte: az elmúlt napokban lezártak minden nyitott kérdést az ellenzéki pártok budapesti indulásával kapcsolatban.

Erdősi Éva arról beszélt, hogy minden csepeli polgármestere szeretne lenni, és az ott élőknek elegük van abból, hogy mindig azt mondják, Csepel a főváros legszegényebb kerülete. Ezen mindenképpen változtatni kell – hangoztatta.

Erdősi Éva is azt hangsúlyozta, hogy az emberek problémáival kell foglalkozni, a mindennapi életüket javító intézkedésekre van szükség.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke elmondta, hogy csütörtökön lezárták “a NER, Tarlós István és a helyi kiskirályok legyőzéséhez szükséges forgatókönyveket”.

Elmondta azt is, megállapodás született arról, hogy a főpolgármester-jelölt, a polgármesterjelöltek és az ellenzéki pártok közös kompenzációs listáján az öt párt logója milyen sorrendben kerüljön a szavazólapra. Ezt sorsolással döntötték el, és ennek megfelelően az első helyen a Momentum logója lesz, majd ezt követi a DK-é, az MSZP-é, a Párbeszédé és az LMP-é.

Molnár Zsolt szólt arról is, bíznak abban, hogy a csepeli momentumosok is belátják, “nem egymással kell vitatkozni”, hanem le kell győzni a Fidesz rendszerét, és hétfőn visszatérnek az együttműködésbe.

A Momentum országos és budapesti vezetősége támogatja Erdősi Évát, a csepeli szervezetnek nincs más lehetősége, mint együttműködni a többi ellenzéki párttal – jelentette ki.

Kérdésekre válaszolva elmondta, pontatlan volt a helyi Momentum állítása, hogy Szenteczky János a csepeli önkormányzat MSZP-s képviselője alpolgármester akarna lenni, és a szocialista politikusnak nincs semmilyen olyan ügye, amely ne férne össze az önkormányzati munkájával.

Két férfi a sajtótájékoztató előtt “Üdvözöljük Észak-Pesten!” feliratú papírlappal fogadta Karácsony Gergelyt, emlékeztetve arra, hogy sajtóhírek szerint ez év tavaszán észak-pesti jelzőt használt csepeli fejlesztésekre.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: