Aljas trükköt vetett be a Fidesz: kizárták volna az ellenzéket a választásokon való indulásból


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 152

Kővári János nem tudta megakadályozni, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület jelölteket állíthasson az alig két hónap múlva esedékes önkormányzati választáson. – írja a SzabadPécs.

Mellár Tamás szövetsége, ami az MSZP, DK, Jobbik és Momentum, valamint civilek összefogásából született, augusztus 8-án kérvényezte, hogy a Mindenki Pécsért Egyesületet vegyék jelölőszervezetként nyilvántartásba.A kérelem a törvényben támasztott követelményeknek megfelelt a Baranya Megyei Területi Választási Bizottság (TVB) szerint, így az augusztus 12-én megtartott bizottsági ülésén meghozott a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi általános választásán nyilvántartásba vette.

Kővári János, a Fidesz-KDNP-ÖPE pártszövetség politikusa, tegnap jelentette be a baráti sajtó kizárólagos gyűrűjében, hogy fellebbez a helyi választási bizottság döntése ellen, amellyel nyilvántartásba vették a Mindenki Pécsért Egyesületet, mint jelölő szervezetet.

A Nemzeti Választási Bizottság azonban (egyhangúan) úgy találta, hogy a fellebbezés nem alapos.

“Megállapítható, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület bejelentése megfelelt a fentiekben írt jogszabályi követelményeknek, így a TVB jogilag helyes döntést hozott azzal, hogy nyilvántartásba vette a szervezetet” – írják a határozatban.

Azt is hozzáteszik, hogy a Kőváriék által kifogásoltakat nem is vizsgálhatja a választási bizottság, mert nem a hatáskörük. Másrészt a jelöltállítás, hivatalosan még meg sem történt, így ebben is egy kicsit túlmozgásos volt az ÖPE volt polgármesterjelöltje.
Szóval, ez most egy nagy kapufa volt.

Korábban Péterffy Attila és az ellenzéki szövetség is elmondta a véleményét a Fidesz-KDNP-ÖPE pártpolitikusának a próbálkozásáróTégy a kormánypropaganda ellen:
  • 152
  • 152
    Shares

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük