MTI Fotó: Kovács Attila
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mesevilág.

Magyarország mesevilág. Ám nem abban a formában, ahogy szeretnénk rá gondolni. Van az a fajta mesevilág, amikor minden stimmel az országban, gyarapszik és az emberek boldogok, meg van az a fajta, amikor minden a hazugságról szól.

Régóta a Fidesz mindent vivő stratégiája az, hogy ha felbukkan egy valós probléma, akkor mindent megtesznek annak érdekében, hogy az emberek másról beszéljenek, mint amiről kellene.

Ilyenkor történnek, olyan a közélet számára sokkoló és megmagyarázhatatlan dolgok, amelyek azonnal elviszik a figyelmünket a lényegről. Emlékszünk Orbán Ráhel pelenkabotrányára? Hogy hogy nem, az is a kellő időben érkezett, mint ahogyan a migráns-válság és társai.

Most is kint van egy adat, amiről hogy-hogy nem, nem számol be a média és szinte néhány ellenzéki portált leszámítva nem jelenik meg sehol. Pedig a lényeg ebben az egy adatban van benne.

Rettegnek attól, hogy ez az adat – ami amúgy mindenki számára hozzáférhető – a választások előtt a közbeszéd tárgyává válik. Mert ebben az esetben igen komoly magyarázatot kellene adniuk sok mindenre.

Azt állítják, hogy a magyar gazdaság soha sem volt olyan jó állapotban, mint most. Azonban, ha valaki ellátogat egy üzletbe láthatja, hogy gyakorlatilag elmebeteg árak vannak.

A kormányzat levitte a sertéshús ÁFÁ-ját 27%-ról 5%-ra. Ez árcsökkenést kellene, hogy jelentsen, azonban a korábbi kilónként 1200 Ft-os átlagár helyett, most már 1527 Ft átlagárral számolhatunk.

Sokan nem értik mi az oka mindennek pedig a válasz pofon egyszerű. Soha ennyire gyenge tendenciát nem mutatott a magyar forint.

Az Euró 330, a Svájci frank 302 forint a mai napon. Ez pedig nem csak a devizásoknak rossz hír, hanem mindenkinek, hiszen a magyar fizetőeszköz lassan már műanyag gombokat sem ér. Márpedig szinte minden terméket a nemzetközi piacról szerzünk be. Vagyis idő kérdése, hogy drasztikus áremelkedések legyenek.

Legyen világos, a magyar gazdaság döglődik. Ezt pedig eltitkolnák előlünk, legalábbis a választásokig biztosan. Ez a lényeg!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: