Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Pont kerülhet a hónapok óta húzódó vita végére.

A helyszín Budapest IX. kerülete, ahol előválasztáson dönthetik el, ki legyen a polgármester-jelölt. Bár itt az ellenzék pártjai megállapodtak már a Momentum jelöltjében, Jancsó Andreában, azonban akadt egy önjelölt politikus, Baranyi Krisztina, aki szintén aspirált a posztra.

Baranyi Krisztina neve nem ismeretlen a Ferencvárosi politikában. Korábban az Együtt politikusa volt, aki a 2018-as parlamenti választáson nem volt hajlandó visszalépni az összefogás jelöltjének Ara-Kovács Attila DK-s politikus javára.

Krisztina akkor 3%-ot kapott a választásokon és feltett szándéka volt, hogy a mostani önkormányzati választáson is mindenképpen elindul. Szerencsére az ellenzéki pártok és a civil szereplők bölcsek voltak, így ezúttal nem szembe indulás lesz, hanem egy előválasztás dönt arról, hogy csak egy jelölt induljon a Fidesz helyi helytartója ellen.

A két jelölt

Jancsó Andrea, akit az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum és a Jobbik is támogat


 

Baranyi Krisztina, akit az LMP, a Kutyapárt és Puzsér Róbert támogat.

Rekord magas részvétel

A Hír Hugó információ szerint jelöltkiválasztás igencsak megmozgatja az ellenzék híveit, rekord közeli  a részvétel, eddig már közel a lakosság 3 százaléka járult az urnákhoz, tegnap 11 órakor átlépte az 1000 főt, ami kerületi viszonylatba igen magasnak mondható.

Szavazni 4 helyszínen lehet, információink szerint legtöbben az Ecseri úti metrómegállónál felállított sátornál szavaztak, a többi szavazóhelyiségben, a Mester utca-Haller utca sarkán, a Ferenc téren, az Üllői út- Ferenc körút sarkán kiegyenlített a részvétel. Mindenütt flottul megy a szavazás, kb 2 perc az egész procedúra.

A voksolás ma (augusztus 16) 14 óráig tart. Eredményeket péntek délután ígér a civil választási bizottság. A szavazáshoz egy személyigazolvány és egy lakcímkártya szükséges.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: