Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hét olyan kormánypárti politikus dolgozik a parlamentben, aki 2018-as megválasztása óta egyetlen egyszer sem szólalt fel – derült ki az országház honlapján fellelhető adatokból.

A kormánypárti Bíró Márk kilenc éve képviselő, de még nem szólalt fel. Farkas Flórián szintén rutinos versenyző a szótlanok között, a botrányoktól terhelt politikus utoljára öt éve mondott beszédet. A Fidesz alelnöke, az FTC elnöke Kubatov Gábor utoljára a 2010-ben véget ért ciklusban érezte fontosnak azt, hogy megszólaljon. Igaz, akkor is csak egyszer. Simonka György, Farkas Flóriánhoz hasonlóan többször szerepelt botrányos ügyei miatt a sajtóban, azzal a különbséggel, hogy Simonkát költségvetési csalással már meggyanúsították. Talán ez az egyik oka szótlanságának, hiszen utoljára a 2014-el véget ért ciklusban emelkedett szólásra.

 

„Az a lényeg, elkötelezett jobboldalinak kell lenni” – így adta meg még 2013-ban a trafikpályázatok legfontosabb bírálati szempontját Horváth István, Szekszárd akkori fideszes polgármestere egy egyeztetésen. A trafikok azóta is virágoznak, Horváth pedig egy parlamenti bársonyszékben ül – némán. A Hajdú-Bihar megyei listáról bejutott Tiba István, valamint az országos listáról mandátumot szerzett Kerényi János voltak még azok, akik az adatok alapján egyszer sem szólaltak fel. Az említett hét kormánypárti politikus egyébként jóval egymillió forintot fölötti fizetést visz haza parlamenti munkájáért.

Tehát összegezve az ingyenélők:
Bíró Márk, fizetése: 1187640 Ft
Farkas Flórián, fizetése: 1385580 Ft
Kubatov Gábor, fizetése: 1682490 Ft
Simonka györgy, fizetése: 1187640 Ft
Horváth István, fizetése: 1385580 Ft
Tiba István, fizetése: 1682490 Ft
Kerényi János, fizetése: 1385580 Ft

A legtöbbet felszólaló politikus is kormánypárti, ugyanis 364 felszólalással Rétvári Bence, az Emmi államtitkára nyerte el ezt a címet, míg Orbán Viktor miniszterelnök 85-ször kért szót.

Az ellenzék látszólag még mindig komolyan gondolja a parlamenti munkát, a szocialista Mesterházy Attila például egymaga 1719 önálló indítványt adott be 2018 óta. A szocialistáknál egyébként még Korózs Lajos számít aktív képviselőnek, 115-ször szólalt fel, 217 indítvány mellett.
Arató Gergely a DK frakcióvezető-helyettese is dolgozik, legalábbis ezt mutatja 175 felszólalása és 129 indítványa. A Párbeszédnél Tordai Bence parlamenti jegyző a rekorder: 152 felszólalás, 134 indítvány. A Jobbiknál ugyanez a cím Z.Kárpát Dánielt illeti meg, 243 felszólalás és 51 indítvány miatt.

Forrás: Népszava / Pestibulvár

 

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: