Korózs Lajos - Fotó: Borsod24.com
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fideszesek tudatosan vagy gondatlanságból teszik tönkre hazánkat, pusztítják a környezetet és a magyar embereket?

A Fideszesek tudatosan vagy gondatlanságból teszik tönkre hazánkat, pusztítják a környezetet és a magyar embereket? – tette fel a kérdést Török Zsolt a lentiekkel kapcsolatosan.

„Büntetőfeljelentést teszek gondatlanságból eredő emberölés vádjával” – jelentette be a politikus csütörtökön egy sajtótájékoztatón.

A volt eternitgyárból származó por, a kék azbeszt, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat jelentése szerint a tüdő mélyrétegeibe ágyazódik és onnan soha nem távozik el. Ebbe 30-40 évesen belehalnak emberek.
„A kék azbeszt a belélegzett halál. (…) Emberek tucatjai halnak meg ebben. A közeljövőben is meg fog valaki halni” – mondta Korózs.

2015-ben a kormány a politikusok és a lakosság felháborodása után „méltóztatott” kiírni egy rekultivációs tendert, méghozzá az azbesztmentesítés sürgősségére hivatkozva meghívásosat, és 1 milliárd forintot biztosított e célra, „plusz áfa”.

A területen azonban azóta sem történt semmi. Korózs ma is meg tudja mutatni azt az ötforintost, amit évekkel ezelőtt ott elhelyezett.
„Itt irdatlan pénzt loptak el és gyakorlatilag semmit sem csináltak” – jelentette ki.

A több mint egymilliárd forintos állami támogatásból talajcserét kellett volna végezni, valamint elvégezni a betonelemek lemosását és a terület rekultivációját.

„Nem fogom hagyni. Tételesen számoljanak el az elvégzett munkával, tételesen számoljanak el a több mint 1 milliárd forintos állami támogatással. (…) A felelősöket nevén kell nevezni” – hangsúlyozta.

A volt gyár területét a lakosság szemétlerakónak használja, már a kaput is leszerelték. Fényképeken látható, hogy döglött fácántól a gyerekjátékokig minden úszik az ottmaradt olajteknőben és pakuratócsákban, miközben a teleptől 30 méterre lakóházak vannak, a közelben óvoda, bölcsőde, élelmiszerbolt és egészségügyi centrum „és nem messze egy polgármesteri hivatal egy gyámoltalan, jellemtelen polgármesterrel”.

„Ha én ott laknék, egy ilyen embert nemhogy nem választanék meg, hanem kampányt indítanék ellene” – mondta Korózs. És külön megemlékezett egy fiatalemberről, akinek a temetésén maga is részt vett, s akiről egyértelműen kimutatták, hogy a kék azbeszt okozta halálát, s egy fiatal nőről, aki szintén nem érte meg a 40. évét. „Gyönyörű szép nőről volt szó, mint egy manöken, úgy nézett ki, majd csont és bőrként fejezte be földi pályafutását. Párttagunk volt”.

 


Forrás: Korózs Lajos közösségi oldala

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: