iskola - Fotó: brookings.edu
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  • 108
A román statisztikai intézetre hivatkozva közölte szerdán délután a legfrissebb béradatokat az MTI.

Meglehetősen szűkre szabott összegzésükben csak néhány főbb adatot és ágazatot emeltek ki, tudtukon kívül azonban mégis sikerült a magyar kormány számára néhány roppant kellemetlen információt is szolgáltatni. Mindehhez csak hozzá kell párosítani a magyar statisztikát.

Persze, lehetne azzal takarózni, hogy míg a román adat júniusra vonatkozik, a magyar még csak májusi statisztika, a kritikus ágazatokat tekintve aligha elképzelhető, hogy egy hónap alatt megfordulna a helyzet és hirtelen közel 30 ezer forinttal nőne a nettó kereset. Az országos átlagokat tekintve pedig tekintélyes előnyt szereznénk.


Kövess minket facebookon is


Legfrissebb bérstatisztika Romániából és Magyarországról (forint)
Forrás: MTI, KSH, mfor.hu

Az alábbi ábrához túl sok kommentár nem is szükséges talán, főleg akkor nem, ha tudjuk: a magyar oktatásban és egészségügyben dolgozók alacsony bére évek óta kritikus pontja a hazai munkaerőpiacnak. Most már a jellemzően lebecsült, Magyarországtól több gazdasági mutatót és fejlettséget tekintve lemaradt Romániában is jobb a helyzet, mint nálunk.

Forrás: Menedzsment Fórum / MTI OS

 


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  • 108
  • 108
    Shares

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here