Soros György Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

“…Ekkor kezdte kiépíteni a maffiaállamot. Ekkor szerezte meg igazán a hatalmat….” – kezdi Soros György egy a Financial Timesnak adott interjúban.

Orbán akkor tért igazán rossz útra, amikor gazdaggá tette az apját azzal, hogy kvázi monopóliumot biztosított neki útépítési anyagokra, amivel hatalmas vagyonra tett szert. Ekkor kezdte kiépíteni a maffiaállamot. Ekkor szerezte meg igazán a hatalmat.

Soros elmondta még, hogy a maffiaállam megnevezést Magyar Bálint, korábbi SZDSZ-es oktatási minisztertől vette át, aki több könyvet írt “Orbán maffiaállamáról”. Magyart közvetlenül is idézi a lap, szerinte a Fidesz nacionalista-konzervatív ideológiája csak egy politikai trükk, amiben nem hisz Orbán Viktor sem, csak a hatalom megragadása miatt találták ki.

A Financial Times több liberális politikust is megszólaltatott a cikkben, például Szelényi Zsuzsát és Fodor Gábort, akik a Fidesz konzervatív fordulata után léptek ki a pártból. De nyilatkozott még Orbán Viktor korábbi szakkollégiumi tanára, Kéri László is, aki elmondta, hogy Orbán már fiatalként is nagyon tehetséges volt, könnyen maga mellé állított másokat és “nagyon agresszívan fejtette ki a nézeteit”.

Szijjártó szerint Orbán a kiváló politikája miatt majd “a történelemkönyvekbe is bekerül”. Maga a miniszterelnök többszöri kérésre is megtagadta, hogy interjút adjon a Financial Timesnak.

A cikk egyébként nagyon részletesen, nagyon hosszan mutatja be a Fidesz politikájának elmúlt 30 évét: idézi a Nagy Imre újratemetésén elmondott Orbán-beszédet, bemutatja a 93-as székház-botrányt, a párt kilencvenes évekbeli konzervatív fordulatát, Simicska felemelkedését és bukását, Mészáros Lőrinc felemelkedését és feljebb emelkedését, valamint a Brüsszel- és menekültellenes plakátkampányokat és konzultációkat is, de említik az őcsényi hisztériát és a levágott Soros-disznót is.

Forrás: Index

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: