Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

DK: Októbertől felszámoljuk a tarthatatlan állapotokat!

DK: Hónapokon át váratják az újbudai betegeket – Októbertől felszámoljuk a tarthatatlan állapotokat! – áll a Demokratikus Koalíció friss közleményében.

Fél évet kell várni egy újbudai szakrendelőben az ultrahangvizsgálatra. Időpontot nem adnak, csak várólistára teszik a betegeket, akik nagyjából fél év alatt kerülnek sorra. A fenntartó önkormányzattól pedig hiába vár a rendelőintézet segítséget.

A Demokratikus Koalíció szerint tarthatatlan, hogy egy ultrahangvizsgálatra már többet kell várni, mint egy műtétre. Lehet, hogy az önkormányzat jelenlegi vezetése büszkén hivatkozik arra, hogy száz millió forintot adtak a kerületben korszerű orvosi műszerekre, de nincs szakember, aki kezelje ezeket, és az önkormányzat szemmel láthatóan nem is óhajt ezzel foglalkozni.

Mi, európai magyarok októbertől felszámoljuk a kerületi egészségügyben uralkodó kaotikus állapotokat. Az újbudai betegek is megérdemlik az európai színvonalú egészségügyet! Minden betegnek jár a pontos, szakszerű ellátás, a rendszeres szűrés anélkül, hogy erre hónapokig kellene várnia.

Dr. László Imre
a DK országgyűlési képviselője, egészségügyi szakpolitikusa, az ellenzék közös újbudai polgármester-jelöltje

Forrás: MTI OS

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: