Jakab Péter, Jobbik - Fotó: Jakab Péter FB oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyon sok jobbikos megkereste, ezért elgondolkozik rajta, hogy elinduljon a párt elnöki székéért ősszel Jakab Péter – ezt ő maga mondta a Magyar Hangnak adott interjújában. A politikus az európai parlamenti választáson elért 6,3 százalékos eredményüket valamilyen szinten még sikernek is tartja, szerinte csoda, hogy egyáltalán még léteznek.

– Nem tart attól, hogy az emberek éppen az önkormányzati választás előtt egy kudarcon átesett, vezetés nélküli pártot látnak a Jobbikban?
– Én azt tapasztalom, hogy most inkább engem, Jakab Pétert látják a Jobbikban, és ez pozitív várakozással tölti el őket.

– Nemrég frakcióvezető lett, a Jobbik elnöki posztjára pályázni fog?
– Az elmúlt hetekben nagyon sok jobbikos tagtársam keresett meg azzal, hogy szeretnék, ha ringbe szállnék az elnökségért. Ez egy dologra egészen biztosan kötelez, hogy elgondolkozzak rajta. Jelenleg viszont nem ez tölti ki a mindennapjaimat, most azzal foglalkozom, hogy ütőképes frakció legyen a hátam mögött, az önkormányzati választáson pedig minél jobb eredményt tudjunk elérni.

– Országszerte összellenzéki megállapodásokról szólnak a hírek, de ehhez a baloldallal, vagyis az MSZP-vel és Gyurcsány Ferenc pártjával is szövetkeznek. Lát ebben problémát?
– Nem vitatom el, hogy a baloldalon is vannak olyan helyben elismert lokálpatrióták, akik joggal tarthatnak igényt a helyi lakosság támogatására. Az országos politikában már más a helyzet. Sokszor halljuk, hogy országos szinten is az együtt gondolkodásra van szükség az Orbán-rezsim elleni fellépés érdekében, de mindig vannak rossz gondolataim, amikor megjelenik Gyurcsány Ferenc.

Saját környezetemben azt tapasztalom, hogy nagyon sok baloldali érzelmű választó támogat engem, azt mondják, hogy „Péter, ha te lennél a Jobbik elnöke, akkor a Jobbikra szavaznék”. Gyurcsány Ferenc vonatkozásában nehezen tudom elképzelni, hogy hozzá is hasonlóan állna egy jobboldali ember. Márpedig Orbán legyőzéséhez olyanok kellenek, akik képesek összefogni különböző világlátású embereket is, különben sokan inkább otthon maradnak.

Forrás: magyarhang.org

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: