Hatalmas baklövést követett el a Fidesz-oldal: rámehet a kampány erre a hibára


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

A saját táborunknak akartak játszani, de végül oltári pofára esés lett a vége.

Egyvalamiben mindig lehet bízni. Előbb utóbb a jobboldal hibázni fog. Annyira magabiztosak, hogy a vége hatalmas felsülés. Sikerült a jobboldalnak olyan hibát elkövetnie, amire a teljes önkormányzati választási kampány rámehet.Most konkrétan a Coca-Cola ügy kapcsán arra gondoltak a jobboldalon, hogy lehet hatalmasakat b&zizni, mert abból még baj nem volt. DE azután, hogy elhangzott a jobboldal egyik vezető publicistájától az a mondat, hogy:

Tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni, miközben nem gyűlöljük a mozgássérülteket, nem akarjuk bántani és kirekeszteni őket, sőt akadálymentesített feljárókat építünk nekik, ahol csak lehet.”

Ebből pedig hatalmas botrány lett. Rengeteg mozgásában korlátozott honfitársunk háborodott fel ezen a kijelentésen, na meg mindenki akibe egy csepp értelem szorult és megértette mint jelent ez a mondat.

Olyannyira, hogy bírósághoz fordul a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, miután a kormánypárti Pesti Srácok portálon a mozgáskorlátozott embereket lejárató cikk jelent meg a Coca-Cola reklámjain felháborodó szerzőjük tollából.
Ahogy írják:

„A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége felháborítónak, és elfogadhatatlannak tartja, hogy ma Magyarországon következmények nélkül lehet az emberi méltóságot súlyosan sértő, gyűlöletkeltő kijelentésekkel illetni a születésüknél fogva, illetve betegség vagy baleset következtében mozgáskorlátozottá vált, kerekesszékes embereket pusztán az állapotuk miatt!  A MEOSZ következetesen kiáll a mozgáskorlátozott emberek és családjaik érdekében, értük, az önrendelkező mindennapokért! Ezt szem előtt tartva a MEOSZ bírósághoz fordul a pestisracok.hu portálon megjelent írás mozgáskorlátozott emberek közösségét ért jogsértő kitételei kapcsán.”


A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége akkor rögtön reagált a Pesti Srácok cikkére, méghozzá az alábbi módon:

„A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége határozottan visszautasít minden olyan megnyilvánulást, amely a mozgáskorlátozott, kerekesszékes emberek emberi méltóságát sérti. Tiltakozunk a közösségünket érő jogsértő, kirekesztő és megalázó kinyilvánítások ellen. Mélységesen sértőnek és felháborítónak tartjuk a pestisracok.hu „Elég az érzékenyítésből, hagyjátok élni az embereket!” c. írást.

A közlemény szerint Vésey Kovács László, a Pesti Srácok szerzője még mindig nem kért bocsánatot, csupán egyetlen mondatot törölt a kifogásolt cikkből, valamint „A MEOSZ úgy érzi, megaláztuk a mozgáskorlátozottakat” címmel közölték eredeti tiltakozásukat.

Ne tévedjünk, ez egy komoly hiba, ami biztos, hogy kampánytéma lesz. Ez pedig fegyvert ad az ellenzék kezébe, mert a Fidesz semmit de semmit nem tett 8 év alatt sem a mozgáskorlátozottakért, sem senkiért, aki segítségre, elfogadásra és toleranciára szorulna. Az a helyzet, hogy a Fidesz tudtán kívül, de hatalmas fegyvert adott az ellenzék kezébe.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük