Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

E lapszemle nem jöhetett volna létre Mészáros Lőrinc nélkül. Szolgálati megjegyzés: a következőkben ha az hangzik el, hogy hmm Mészáros Lőrinc, akkor magában mindenki mondja azt, hogy Orbán Viktor – és akkor teljesen rendben leszünk.
Műhelytitkok következnek. A lapszemle úgy történt, hogy a Google keresőjébe beleírtuk hmm Mészáros Lőrinc nevét és beállítottuk, hogy az elmúlt hetek találatait mutassa csak. Így is volt rengeteg, úgyhogy természetesen önkényesen válogattunk a hmm Mészáros Lőrincről szóló hírek között.

Lássunk pár példát:

Hmm Mészáros Lőrinc Orbán Viktor édesapját is bevette a golfbuliba. Mészáros Lőrinc még áprilisban megvette Csányi Sándor fiától, Csányi Attilától a birtokai melletti Pannónia Golf & Country Clubot. az üzemeltető Mészáros Lőrinc tulajdonába került, a PSU Ingatlanfejlesztő és Beruházó, a pályák bérbeadója Orbán Győző, vagyis Orbán Viktor édesapjának tulajdonába került. A lényeg a lényeg, az ország leggazdagabb embere valamiért úgy döntött, hogy a jövőben Orbán Viktor édesapjának fizet bérleti díjat a frissen megvásárolt golfklubjáért. Aki kitalálja, hogy miért, golflabdát nyer.

A Mészáros Lőrinchez közelálló cég megveszi az ország egyik legjelentősebb informatikai cégét a T-Systemet. A kérdés még annyi, hozzácsapják e a cucchoz a minap elkészült, kb. 4500 ember munkahelyéül szolgáló irodaházat is.

Hmm Mészáros Lőrinc beszállt a MET nevű gázkereskdő cégbe és ha már gáz – hiszen végülis ne hagyjuk ki a kínálkozó poént, ez az ő szakmája –, akkor a Tigázba is benyomul, amelyik Magyarország legnagyobb gázelosztója. Így hmm Mészáros 33 ezer kilométernyi vezetéket működtet majd. A MET nagyhal, ott úgy ugranak be a milliárdok, hogy szinte észre sem vesszük. És jól illik ez a második legnagyobb magyar erőmű, a Mátrai Erőmű mellé. És most rossz az, aki rosszra gondol, és azt tippeli, hogy ha egy szép napon hmm Mészáros gazdája a Kis Vezető Nagy Nadrágban meg találna bukni, akkor hideg maradna minden fűtőtest Magyarországon.

De az aprópénzért is le kell hajolni, Paks városának intézményeit is Mészároshoz közelálló cégek fűtik; 500 millió ugyan, de legalább az már jó helyen.

Aztán: egyre több sportágat hódít meg hmm Mészáros Lőrinc sportmárkája, a kumisz – ja nem, a turul. A hmm Mészároshoz vagy a Kis Vezető Nagy Nadrágban köthető – és melyik nem köthető – aranylábú fiúk egyre inkább ebben szeretnék elérni jelentős hazai és nemzetközi sportsikereiket. Vagy ha mégsem, akkor legalább hmm Mészárosnál hagyni egy kis pénzt.

Ja, ha már sport, az előre tervezettnél már az eddigi számítások szerint is tizszer többe kerülő nélkülözhetetlen kézilabda-csarnok 15 milliárd helyett 150 milliárd – is hmm Mészároshoz köthető, hova máshova?

Aki azt hitte, hogy a kétes hasznosságú, ám legalább igen drága Soroksár-Belgrád alsó vasútvonal építéséből kimarad hmm Mészáros, nos az nagyot tévedett. Kétszer nem dob.

Közben meg itt az új hír: hmm Mészáros Lőrinc megjelent a Takarékbankban. Nem, nem mint ügyfél.

Nézzük a címet csak. Ezentúl egyedül vezeti a tv2 anyavállalatát Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere, Mészáros Lőrinc bizalmasa. És aki ugye hmm Mészáros Lőrinc bizalmasa az talán, hmm.

Aztán Habsburg József nádor egykori hatvanpuszti majorságában hatalmas építkezés folyik nagy titokban. Föld alatt és föld felett folyik a munka. A területet a miniszterelnök apjának korábbi ingatlanos cége, a CZG Ingatlanforgalmazó Kft. 2011-ben vette meg, hogy utána tíz évre bérbe adja Mészáros Lőrinc NER-közeli vállalkozónak, a kormányfő gyerekkori barátjának, aki a bérleti díjat előre kifizette. Vagyis Mészáros Lőrinc színlelt szerződéssel juttat a tízéves megállapodás alapján összesen 150 millió forintot Orbánéknak a semmiért.

Nézzük megintcsak a címet: Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége újítja fel a Zichy-kastély iskolaépületét Zsámbékon. A beruházó cég, amely úgy nyeli el a jól kitömött megrendeléseket, mint kacsa a nokedlit, tavaly 2,8 milliárd forintnyi osztalékot fizetett hmm Mészáros Lőrincnek.

És még arra is jut idő, hogy a lebontott és újraépített néhai Népstadion építésében is jusson nekik egy pár tíz milliárdos kis szeletecske.

És ugye a család az első. Mészáros Lőrinc testvérének egyik cége: a Pegazus Trade Kft. már a negyedik közbeszerzést nyerte el az állami tulajdonú Magyar Közút Nonprofit Zrt-től.

De ne álljunk itt meg. Megint idézek: Mészáros Lőrinc Magyarország legnagyobb földesura, az ő érdekeltsége gazdálkodik ugyanis a legnagyobb területen, 38 ezer hektár – ami Budapest területének bő kétharmada. A csoport árbevétele 22 milliárd forint, 2200 állandó és idénymunkást foglalkoztat.

Amúgy? Kösz, jól vagyunk.

Forrás: Klubrádió /Dési János jegyzete a 2019. augusztus 3-i Hetes Stúdióban hangzott el./

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: